Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Απειθαρχία - Ανυπακοή στην ΕΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Κόντρα στην ευρωπροπαγάνδα που φουντώνει με αφορμή τόσο τη σημερινή μέρα (που θέλουν να βαφτίσουν «Μέρα της Ευρώπης») όσο και τις ευρωεκλογές, μια προπαγάνδα που στοχεύει ιδιαίτερα στους νέους και μάλιστα τους μαθητές, η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να δείξει απειθαρχία - ανυπακοή στην ΕΕ, καλεί τους μαθητές η πρώτη τους ψήφος να είναι κόκκινη, να είναι ψήφος στο ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:

«Με κάθε τρόπο, με εξορμήσεις, φιέστες σε πλατείες και "προσομοιώσεις συνεδριάσεων του Ευρωκοινοβουλίου" οι αντιπροσωπείες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν παλεύουν να πείσουν τη νεολαία - ιδιαίτερα τους μαθητές - για τα δήθεν οφέλη από τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ. Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Τα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων έχουν πείρα.

Γνωρίζουν ότι είναι ακριβώς η πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που ευθύνονται για όσα ζουν εκείνοι και οι οικογένειες τους: για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και τους ταξικούς φραγμούς που ξεκινάνε από το σχολείο, για τα μεροκάματα πείνας και τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, για την ανεργία και την ανασφάλεια, για την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου αφού παραπλάνησαν όλα αυτά τα χρόνια και ζήτησαν ξανά και ξανά θυσίες από το λαό, σήμερα ζητάνε νέες θυσίες από τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση.

Λένε ψέματα για το χαρακτήρα της ΕΕ! Η ΕΕ είναι ένωση κεφαλαίου, αντίθετη και εχθρική στα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας. Χειρότερη γίνεται. Φιλολαϊκή ποτέ!

Οσο κι αν προσπαθήσουν να ξαναγράψουν την Ιστορία, η 9ηΜάη δεν είναι για τους λαούς "Μέρα της ΕΕ", αλλά Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, μέρα που οι λαοί, με πρωτεργάτες την ΕΣΣΔ και τους κομμουνιστές, συνέτριψαν το φασισμό υψώνοντας την κόκκινη σημαία στην καρδιά του φασιστικού θηρίου, στο Ράιχσταγκ.

Οι νέοι των λαϊκών στρωμάτων, οι μαθητές να δώσουν στις 7 Ιούνη την δική τους απάντηση: η πρώτη ψήφος να είναι κόκκινη, αγωνιστική, ανυπότακτη! Απειθαρχία, ανυπακοή στην ΕΕ, ρήξη και ανατροπή με ισχυρό ΚΚΕ»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περήφανη επιλογή η ψήφος στο ΚΚΕ(2009-06-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-05-22 00:00:00.0)
Ναι στην κάλπη με το κόκκινο ψηφοδέλτιο(2004-06-08 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία με το ψηφοδέλτιο στο χέρι(2004-06-06 00:00:00.0)
Με ενθουσιασμό για την επιτυχία της κεντρικής συγκέντρωσης(2004-06-04 00:00:00.0)
Ψήφος ανυπακοής η ψήφος στο ΚΚΕ(1999-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ