Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τιμούν το Μάη του '36

Την εξέγερση των εργατών της Θεσσαλονίκης το Μάη του '36 και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών με την ήττα των δυνάμεων του φασισμού και του ναζισμού μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τιμά η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σήμερα Σάββατο, με συγκέντρωση που οργανώνει στις 9.30 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τον τόπο θυσίας των εργατών το Μάη του '36 (γωνία Εγνατίας και Βενιζέλου) όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της πόλης να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις που θα γίνουν:

Σήμερα Σάββατο:

  • Στις 9.30 π.μ. στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου και την πορεία προς το χώρο θυσίας των εργατών του Μάη του '36, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
  • 11.30 π.μ. στο πολιτικό μνημόσυνο για το δολοφονημένο από τη χούντα κομμουνιστή Γιώργη Τσαρουχά στα κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας.

Επίσης, αύριο Κυριακή 10 Μάη στις 10 π.μ. στην εκδήλωση για τον Τάσο Τούση, δολοφονημένο εργάτη στη Θεσσαλονίκη το Μάη του 1936, που θα γίνει στο Ασβεστοχώρι, μπροστά στο δημαρχείο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ