Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δικομματικό «ντέρμπι» για την κυβέρνηση οι ευρωεκλογές

Σε δικομματικό «ντέρμπι», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κλίμα πόλωσης και τα «διλήμματα» που θα τεθούν, σχεδιάζει να μετατρέψει την αναμέτρηση για τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση, προσδοκώντας τα μεγαλύτερα εκλογικά οφέλη.

Με την τακτική αυτή η κυβέρνηση «αντικαθιστά» την αντιπαράθεση γύρω από την κυρίαρχη πολιτική και τους δύο δρόμους ανάπτυξης με την κοκορομαχία μεταξύ των δύο μονομάχων για το ποιος είναι πιο ικανός διαχειριστής της κρίσης στο πλαίσιο πάντα του ευρωμονόδρομου ή λιγότερο διεφθαρμένος και βουτηγμένος στα σκάνδαλα. Στην πρώτη γραμμή θα βρίσκεται και το δίλημμα «Καραμανλής ή Παπανδρέου» καθώς είναι ειλημμένη απόφαση του πρωθυπουργού να πάρει πάνω του την προεκλογική καμπάνια. Για το σκοπό αυτό έχουν προγραμματιστεί μια σειρά περιοδείες στα «μεγάλα έργα» που έχει κάνει η γαλάζια διακυβέρνηση (π.χ. στην Εγνατία Οδό).

Το έναυσμα του δικομματικού «ντέρμπι» θα δοθεί με τη ομιλία που θα εκφωνήσει ο Κ. Καραμανλής το μεσημέρι στην ΚΕ της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό αναμένεται να είναι η μετωπική φραστική επίθεση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά κατά του Γ. Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας τις γνωστές κατηγορίες για συντήρηση σκανδαλολογίας, ανυπαρξία σχεδίου εξόδου από την κρίση κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ