Τετάρτη 4 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΟΣΑ
Τρομοκρατική ομοβροντία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων

Αντιδραστικά, σαρωτικά μέτρα σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, του κατώτατου μισθού, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΟΣΕ, αλλά και επισημάνσεις, ώστε η σχολική διαρροή να συνδεθεί με την παραγωγή(!) ζητά ο ΟΟΣΑ στις επισημάνσεις του για την ελληνική οικονομία.

Το ακραία αντιδραστικό «μείγμα πολιτικής» που προτείνει ο διεθνής ιμπεριαλιστικός οργανισμός προβλέπει:

  • Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ή και των ωρών εργασίας, με το σκεπτικό «ότι χρειάζεται να δουλεύει περισσότερο ο κόσμος».
  • Να γίνει...«καλύτερος ορισμός» των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, οι δε αναπηρικές συντάξεις να χορηγούνται με πολύ πιο αυστηρά ιατρικά κριτήρια, από «ανεξάρτητους» γιατρούς. Δηλαδή από τις ιδιωτικές κλινικές.
  • Να συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις σε ενέργεια - μεταφορές (δηλ. ΔΕΗ, ΟΣΕ, Ολυμπιακή Αεροπορία). Ειδικά για την ηλεκτρική ενέργεια επισημαίνεται ότι η παραγωγή - διανομή και διάθεσή της, πρέπει να «απελευθερωθούν» πλήρως (να εισέλθει δηλαδή το ιδιωτικό κεφάλαιο), ενώ προσθέτουν, ότι πρέπει να πέσουν τα εμπόδια σε ό,τι αφορά τον καθορισμό των τιμών. Η ληστεία δηλαδή των ιδιωτών - παραγωγών να εμπεδωθεί.
  • Κατά τον ΟΟΣΑ η φορολογία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι υψηλή... ενώ έχει μειωθεί η φορολογία των φυσικών προσώπων. Ζητούν να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων κάτω από τον μέσο όρο των 27 της ΕΕ και η απώλεια φόρων που θα υπάρξει να καλυφθεί από τον δραστικό περιορισμό των κρατικών δαπανών(!) και της φοροδιαφυγής.
  • Στο όνομα της εύκολης πρόσβασης στην αγορά εργασίας, ζητούν τη διαμόρφωση μισθών, χαμηλότερων από τον υπάρχοντα κατώτατο μισθό, που θα παίρνουν υπόψη τους τη μεγάλη ανεργία, ειδικά στις νέες ηλικίες! Θέτουν δηλαδή θέμα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι οποίες προσδιορίζουν το κατώτατο ύψος των μισθών. Επισημαίνουν επίσης τη μεγαλύτερη ενίσχυση της επιδοτούμενης εργασίας (χρηματοδότηση επιχειρήσεων) με κεφάλαια που μπορεί να προέλθουν από τη μείωση του δημόσιου τομέα...
  • Για την εκπαίδευση τέλος, κάνουν τη... ρηξικέλευθη πρόταση, η σχολική διαρροή που διαπιστώνουν ότι υπάρχει, να κατευθυνθεί προς την παραγωγή μέσα από πιο ευέλικτες μορφές! Αντί να προτείνουν μέτρα περιορισμού της, προτείνουν παιδιά 13 - 14 χρόνων να περνούν κατ' ευθείαν από το σχολείο στις πύλες των εργοστασίων. Ζητούν επίσης να προχωρήσουν γρηγορότερα οι ανατροπές στα ΑΕΙ με πιο αποφασιστικό τρόπο, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη «αυτονομία» των Σχολών καθώς και συνεχής αξιολόγηση...
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σινιάλο για ένταση της επίθεσης σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα(2019-10-17 00:00:00.0)
Τα εκατομμύρια ανέργων, η ευέλικτη εργασία και η συμπίεση των μισθών(2016-07-16 00:00:00.0)
Συνταγές αντιλαϊκής διαχείρισης σε όφελος των μονοπωλίων(2014-12-10 00:00:00.0)
Παλιός γνώριμος του δικομματισμού στο ξήλωμα δικαιωμάτων(2011-07-02 00:00:00.0)
Οι Ιταλοί εργοδότες εκβιάζουν με απολύσεις(2009-06-21 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο ο βασικός μισθός!(1996-09-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ