Τετάρτη 4 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Προσπάθεια φίμωσης των αντιδράσεων ενάντια στο αμερικανοΝΑΤΟικό πλοίο

Απροκάλυπτη σχεδιασμένη προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης του λαού της Σαντορίνης βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη Κυριακή, προκειμένου να σωπάσει κάθε φωνή αντίστασης στην επίσκεψη στο νησί αμερικανοΝΑΤΟικού πολεμικού πλοίου και άρνησης να υποδεχτούν με τιμές «6ου στόλου» τους φονιάδες των ιμπεριαλιστών. Στα πλαίσια αυτά στήθηκε την περασμένη Δευτέρα ολόκληρο σχέδιο και με χαλκευμένες κατηγορίες συνέλαβαν και κρατούσαν περίπου 12 ώρες στην αστυνομία την Μαργαρίτα Ρουσάκη, μέλος της επιτροπής «Πολίτες Φίλοι της Ειρήνης», η οποία έκανε το «έγκλημα» να πετάξει φέιγ βολάν στα οποία έγραφε: «AMERICAN NAVY GO HOME. Εξω τα γεράκια του πολέμου από το νησί της Σαντορίνης. Δεν είμαστε θέρετρο του 6ου στόλου αλλά νησί των πολιτών του κόσμου της Ειρήνης».

Η Μαργαρίτα Ρουσάκη μαζί με άλλους κατοίκους του νησιού έκαναν το «λάθος» να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην επίσκεψη αμερικανικού πλοίου που ήρθε την περασμένη Κυριακή στο νησί και θα παραμείνει μέχρι αύριο και να αρνηθούν τις εκδηλώσεις υποτέλειας που έστηναν οι τοπικές αρχές.

Τα σχέδια φίμωσης και τρομοκράτησης ξεκίνησαν την Κυριακή το βράδυ, όπως τα κατήγγειλε και στον «Ρ» η ίδια η Μ. Ρουσάκη, όταν εντόπισε άντρα να την παρακολουθεί και να καταγράφει τον αριθμό του αυτοκινήτου της, ενώ σε άλλο σημείο κάτοικος που μοίραζε ανακοινώσεις δέχτηκε επίθεση από αγνώστους. Την επομένη το μεσημέρι, όταν πήγαν και οι δύο στην αστυνομία να καταγγείλουν τα περιστατικά, την ενημέρωσαν ότι υπήρχαν εφτά «τηλεφωνικές καταγγελίες» εναντίον της από «καταστηματάρχες» της περιοχής. Μάλιστα, όπως ενημερώθηκε, οι καταγγελίες έγιναν στην αρχή στον αστυνομικό διευθυντή Κυκλάδων σε «τυχαία συνάντηση» που είχε μαζί τους! Οι «καταγγελίες» ανέφεραν ότι είδαν την Μ. Ρουσάκη την Κυριακή το μεσημέρι - εκείνη την ώρα ήταν σε εστιατόριο του νησιού - να μοιράζει φέιγ βολάν μπροστά σε Αμερικανούς στρατιώτες και να τους «βρίζει»!

Αφού είχε πάει περίπου 11 το βράδυ την ενημέρωσαν τελικά ότι ο εισαγγελέας έχει ασκήσει δίωξη με κατηγορίες: «Εκθεση του κράτους. Εξύβριση. Και παραβίαση του νόμου για το περιβάλλον». Παρά τις διαμαρτυρίες πολλών κατοίκων, που είχαν συγκεντρωθεί στο αστυνομικό τμήμα, αλλά και τηλεφωνική παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου, η αστυνομία επέμενε ότι θα περάσει Αυτόφωρο. Τελικά, περίπου στις 3 τα ξημερώματα και μετά από πολλές και έντονες αντιδράσεις η αστυνομία την άφησε ελεύθερη, αφού συντάχθηκε πρώτα δικογραφία και στάλθηκε στον εισαγγελέα για να πάει σε τακτική δικάσιμο!

Ως τρομοκρατικό και απαράδεκτο καταγγέλλει το περιστατικό η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ και δηλώνει «τη συμπαράσταση στην Μ. Ρουσάκη, αλλά και σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του νησιού που ύψωσαν ανάστημα και εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στον ερχομό του αμερικανικού πλοίου στο νησί».

Σε καταγγελία της ΝΑΣ Κυκλάδων σημειώνεται: «Είναι προφανές ότι κάποιοι από τους τοπικούς παράγοντες, αυτοί που αναβιώνουν "το καλώς ήρθε το δολάριο", αγανακτούν με τους ξεροκέφαλους που βάζουν τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια πάνω από τα (αμφίβολα) αργύρια της δουλοφροσύνης στους ιμπεριαλιστές. Είναι οι ίδιοι που μπροστά στο αδιέξοδο μοντέλο μονομερούς τουριστικής "ανάπτυξης" που δημιούργησαν, δε διστάζουν να μετατρέψουν τα νησιά των Κυκλάδων σε χαμαιτυπεία εγκληματιών πολέμου, είναι οι ίδιοι που ανέχονται τη δημοκρατία αν και μόνο αν δε θίγει τα κέρδη τους...».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ