Τετάρτη 4 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σύσκεψη με Πακιστανούς μετανάστες

Μίλησε μαζί τους ο Σαφίκ Αχμέντ, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Πακιστάν

Ο Σαφίκ Αχμέντ μιλά στους μετανάστες συμπατριώτες του
Ο Σαφίκ Αχμέντ μιλά στους μετανάστες συμπατριώτες του
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δράση και τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Πακιστάν παρακολούθησαν Πακιστανοί μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα την ομιλία του Σαφίκ Αχμέντ, μέλους της ΚΕ του ΚΚ Πακιστάν, το Σάββατο το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ στην οδό Θεμιστοκλέους. Ο Σαφίκ Αχμέντ επισκέφτηκε τη χώρα μας για την παρακολούθηση των εργασιών του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ, ως μέρος και συνέχεια της πολύμορφης παρέμβασης του Κόμματος στους μετανάστες εργάτες.

Η πλούσια συζήτηση που ακολούθησε και οι ερωτήσεις αποτύπωσαν την «αγωνία» πολλών μεταναστών από το Πακιστάν για οργάνωση των αγώνων, για τη δράση του ΚΚ Πακιστάν. Ο Σαφίκ Αχμέντ αναφέρθηκε στην ιστορία του ΚΚ Πακιστάν, στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, όπου οι κομμουνιστές διώκονται, όπως είπε, και το Κόμμα δρα ουσιαστικά σε συνθήκες παρανομίας και έντονης τρομοκρατίας. Υπογράμμισε ακόμα τις οξυμένες ταξικές αντιθέσεις στο Πακιστάν και ιδιαίτερα αναφορικά με τη γη, η οποία είναι συγκεντρωμένη σε λίγα χέρια και μάλιστα σε όσους έχουν σχέσεις με τους Αμερικάνους και τους Αγγλους, όπως είπε.

Από την πλευρά τους οι μετανάστες Πακιστανοί του περιέγραψαν τις βασικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα, όπως είναι η ανεργία, οι άθλιες συνθήκες εργασίας, οι έλεγχοι εκφοβισμού από την αστυνομία και προβλήματα που σχετίζονται με την παραμονή τους στη χώρα. Σημείωσαν ότι το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων από όποια χώρα κι αν κατάγονται. Οπως είπαν χαρακτηριστικά, «στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι υπάρχει το ΚΚΕ, το κόμμα των εργατών, που τους υπερασπίζεται και παλεύει μαζί τους για τα προβλήματα», και εξέφρασαν την ανάγκη το ΚΚ Πακιστάν να γίνει γνωστό στους εργαζόμενους, να αποκτήσει κύρος και δράση στα λαϊκά στρώματα, να γίνουν οι θέσεις του πλατύτερα γνωστές.

Ο Σαφίκ Αχμέντ προέτρεψε τους μετανάστες συμπατριώτες του να βρίσκονται σταθερά σε επαφή με το ΚΚΕ για όλα όσα τους απασχολούν και να συσπειρώνονται μαζί του στους αγώνες για τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης.

  • Την Κυριακή στις 11 το πρωί ο Σαφίκ Αχμέντ, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Πακιστάν, θα μιλήσει σε σύσκεψη της ΚΟΑ του ΚΚΕ με Πακιστανούς μετανάστες στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας (Πατησίων 252).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ