Παρασκευή 9 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ζητά «νέα εθνική και κοινωνική συμφωνία»

Με «πυξίδα» το αντιλαϊκό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και στόχο την εξασφάλιση «κοινωνικής συναίνεσης» για την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που επιζητά το μεγάλο κεφάλαιο, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, διεκδικώντας το ρόλο του «καλύτερου διαχειριστή» του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ομιλία του από τις Σέρρες επιχείρησε να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν φορέα «αλλαγής», που όπως ισχυρίστηκε «δε θα διαχειρίζεται την κρίση, αλλά θα αλλάζει ριζικά τα πράγματα». Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι λύσεις που προτείνει το ΠΑΣΟΚ θα φέρουν ένα «ευνομούμενο κράτος δικαιοσύνης και ανθρωπιάς», βασισμένο πάνω στο «ριζοσπαστικό πρόγραμμα αλλαγής» και σε «νέα εθνική και κοινωνική συμφωνία». Πίσω από τα ευχολόγιά του ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να κρύψει ότι το πρόγραμμα και οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με την εφαρμοζόμενη πολιτική και βάλλουν ευθέως εναντίον των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Στο ίδιο μήκος κύματος και εμπαίζοντας τον αγροτικό κόσμο της χώρας, ο Γ. Παπανδρέου μοίρασε πλήθος «δεσμεύσεων», οι οποίες αποτελούν πιστή εφαρμογή της ΚΑΠ της ΕΕ και θα οδηγήσουν χιλιάδες αγρότες στο ξεκλήρισμα.

Συγχρόνως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οξύνοντας τη δικομματική αντιπαράθεση και πόλωση με φόντο την κυβερνητική εξουσία, σχολιάζοντας τον κυβερνητικό ανασχηματισμό ανέφερε ότι «ανασχηματισμός χωρίς σοβαρό σχέδιο για τον τόπο, χωρίς σχέδιο πορείας για τη χώρα, είναι σαν να αλλάζεις κωπηλάτες, αλλά να συμβουλεύεσαι την ίδια χαλασμένη πυξίδα» και πρόσθεσε: «Για αυτό χρειάζεται αλλαγή πορείας, σταθερό και σίγουρο σχέδιο - πυξίδα και σίγουρο τιμόνι. Η χώρα χρειάζεται νέα κυβέρνηση, άλλη πολιτική. Και στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Τη λύση τη δίνουν οι κάλπες. Τη δίνει ο λαός».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού ανέφερε ότι «ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης έχει τελειώσει», στη συνέχεια επιχείρησε εντελώς υποκριτικά να παρουσιάσει ο ΠΑΣΟΚ σαν... εκφραστή των «λαϊκών συμφερόντων». Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που σε κάθε ευκαιρία, μπροστά στους βιομηχάνους και τους μεγάλους επιχειρηματίες υπόσχεται προνόμια και νέες παροχές, χτες δήλωσε έτοιμος «να συγκρουστεί με συμφέροντα που νέμονται την περιουσία του λαού». Χωρίς φυσικά να θίξει το πυρήνα του εκμεταλλευτικού συστήματος υποσχέθηκε «δίκαιη αναδιανομή του πλούτου», αλλά την ίδια στιγμή δεν τόλμησε ούτε φραστικά να αναφερθεί σε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ