Παρασκευή 9 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι Παλαιστίνιοι έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και στον αγώνα για τη δική τους πατρίδα

Αλέκα Παπαρήγα: Ενας λαός έχει δικαίωμα με όλα τα μέσα να διεξάγει αγώνα απελευθερωτικό και ταξικό, απέναντι στον ιμπεριαλισμό, απέναντι στην επέμβαση και κανείς δεν μπορεί να του βάλει κανόνες

Από τη χθεσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΣΕΑΝ στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής Αρχής
Από τη χθεσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΣΕΑΝ στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής Αρχής

  • Να σταματήσει αμέσως η ισραηλινή επίθεση χωρίς όρους και δεσμεύσεις. Αυτή πρέπει να είναι η θέση κυβερνήσεων, ενώσεων, οργανισμών που κινούνται στο πολιτικό επίπεδο.
  • Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα εδάφη του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που ενώ διατυπώνεται στα χαρτιά, το έχουν εγκαταλείψει στην πράξη και ο ΟΗΕ και η ΕΕ και οι ΗΠΑ.
  • Να φύγουν τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Γάζα, από τα εδάφη του Γκολάν, από παντού όπου βρίσκονται στο χώρο της Μέσης Ανατολής πάνω σε αραβικά εδάφη, διαφορετικά δεν υπάρχει πραγματική στάση δικαίου.
  • Ανησυχούμε ότι μεθοδεύεται η δημιουργία δύο παλαιστινιακών κρατών - προτεκτοράτων, ενός στη Γάζα και ενός στη Ραμάλα. Και υπάρχει μεγάλη διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ για το ποια δύναμη θα έχει την περισσότερη επιρροή στην περιοχή.
  • Είναι υποκρισία όταν συζητιούνται θέματα αν επιτέθηκε το Ισραήλ λόγω εκλογών ή αν ευθύνεται η «Χαμάς», την ώρα που διαπράττει το Ισραήλ γενοκτονία στην Παλαιστίνη.
  • Στην Παλαιστίνη αντιστέκονται ακόμη και οι άμαχοι με κάθε μέσο. Το ΚΚ του Ισραήλ είναι το μοναδικό κόμμα που παλεύει σταθερά μέσα στο Ισραήλ υπέρ των Παλαιστινίων.

Στη Γάζα το έγκλημα είναι σε εξέλιξη

Associated Press

Στη Γάζα το έγκλημα είναι σε εξέλιξη

ΣΕΛ.  6  -  11

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ