Παρασκευή 9 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ
Δεδομένη η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής

-- Η συνέχιση της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής θα αποτελέσει την πυξίδα και της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. «Παραλαμβάνοντας» χτες το πόστο του ο νέος υπουργός Γ. Παπαθανασίου, έθεσε ως προτεραιότητες τη συνέχιση της δημοσιονομικής λιτότητας (περιορισμός των δαπανών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα) και την επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

-- Την ίδια κι απαράλλαχτη πολιτική των σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων στο νευραλγικό τομέα του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει ο νέος υπουργός Ευρ. Στυλιανίδης, επιβεβαιώνοντας έτσι ωμά ότι ο ανασχηματισμός είναι απλά ένας ελιγμός της κυβέρνησης, ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν αλλάζει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής. «Προχωρούμε με την ίδια πολιτική και τα ίδια χρονοδιαγράμματα. Θα είμαστε συντονισμένοι και σε συνεργασία. Εχουμε κάνει το 95% του δρόμου. Προχωρούμε όπως ξέρουμε», τόνισε.

-- Το απατηλό σλόγκαν της βιώσιμης ανάπτυξης της γεωργίας διαλάλησε χτες ως προτεραιότητά του ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης. Ο υπουργός άλλαξε, αλλά η ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, της νέας ΚΑΠ, του ΠΟΕ και των πολυεθνικών που εφαρμόζει και η κυβέρνηση της ΝΔ δε θα αλλάξει.

-- Συνέχιση της κυβερνητικής πολιτικής στην Παιδεία εξήγγειλε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο νέος υπουργός Παιδείας Α. Σπηλιωτόπουλος χτες, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, κάνοντας λόγο για ανάγκη «διαρκούς μεταρρύθμισης» ώστε η Παιδεία να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών.

-- Ο νέος υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κ. Μαρκόπουλος έσπευσε να διαβεβαιώσει τους επιχειρηματίες του τουρισμού ότι θα υπάρξει πολιτική συνέχεια, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι με τον Α. Σπηλιωτόπουλο έχουν τις ίδιες αφετηρίες σκέψης και τον ίδιο τρόπο δουλειάς.

-- Τη δέσμευση ότι θα προωθήσει με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί από το 2004 για την τόνωση της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρήσεων, ανέλαβε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Χ. Φώλια, που αποχώρησε ευχαριστώντας τους πάντες.

-- Η συνέχιση της ίδιας αντιδραστικής πολιτικής στον πολιτισμό επιβεβαιώθηκε στη διαδικασία παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Πολιτισμού, από τον νέο υπουργό Α. Σαμαρά, ο οποίος έδωσε το αγοραίο στίγμα της πολιτιστικής πολιτικής λέγοντας πως «θέλουμε οι επενδύσεις στον πολιτισμό να αποδώσουν, θέλουμε το πολιτιστικό μας προϊόν να γίνει ανταγωνιστικό σε διεθνή κλίμακα (...) θέλουμε να αξιοποιήσουμε το πολιτιστικό απόθεμα που ήδη έχουμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντονισμός αντιδραστικής πολιτιστικής πολιτικής(2010-09-03 00:00:00.0)
Σε κλίμα συναίνεσης η αλλαγή σκυτάλης(2009-10-08 00:00:00.0)
Εκλογολογία και αποπροσανατολισμός(2009-08-06 00:00:00.0)
Εμπορευματοποίηση και ιδεολογική χειραγώγηση(2009-06-07 00:00:00.0)
«Ακονίζουν νύχια» οι πολυεθνικές!(2007-03-06 00:00:00.0)
Με όπλο τη δύναμη της αλήθειας(1998-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ