Παρασκευή 9 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Να λειτουργήσει ο φορέας διαχείρισης της Λίμνης Κάρλας

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων, με θέμα τη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κάρλας Ν. Μαγνησίας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Αντώνης Σκυλλάκος. Στην Ερώτησή τους οι κομμουνιστές βουλευτές τονίζουν:

«Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν για άλλη μια φορά οι αγρότες της περιοχής της υπό ανασύσταση λίμνης Κάρλας. Από τη μια βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται εξαιτίας των επιπτώσεων της ΚΑΠ και της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται για χρόνια από τις δυνάμεις του δικομματισμού και από την άλλη αντιμετωπίζουν την αδιαφορία που έχει επιδείξει η πολιτεία όσον αφορά τα αναγκαία εγγειοβελτιωτικά έργα, τα οποία δεν προχωρούν.

Ετσι βλέπουν τα νερά των πρόσφατων βροχοπτώσεων να καταλήγουν στον Παγασητικό Κόλπο, ενώ θα μπορούσαν να συγκρατηθούν για να εμπλουτίσουν τον υδροφόρο ορίζοντα και να χρησιμοποιηθούν την άνοιξη που είναι τα απόλυτα αναγκαία. Και όλα αυτά γιατί δε λειτουργεί ο φορέας διαχείρισης της Λίμνης Κάρλας και δεν παραλαμβάνονται από την υπηρεσία του ΠΕΧΩΔΕ τα κατασκευασμένα αντλιοστάσια προκειμένου να λειτουργήσουν και να συγκρατήσουν τα βρόχινα νερά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει ώστε να λειτουργήσει ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Κάρλας για να λυθούν άμεσα προβλήματα και να δοθεί οριστική λύση στην αποπεράτωση των έργων ανασύστασης της λίμνης Κάρλας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ