Παρασκευή 9 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καλύπτει την οργάνωση της κρατικής βίας και καταστολής

Σχόλιο της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την άποψη του Μ. Χρυσοχοΐδη

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το Παλαιστινιακό, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, κλήθηκε να σχολιάσει την άποψη του Μ. Χρυσοχοΐδη ότι συνιστούν έκφραση ακραίου κοινωνικού ριζοσπαστισμού ενέργειες σαν αυτές που αποδίδονται στον «Επαναστατικό Αγώνα» και επισήμανε:

«Αυτήν την άποψη την έχει εκφράσει ο κ. Μπους καθαρά και λέει ότι τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ιδεολογία του ακραίου ριζοσπαστισμού. Ο Μπους, βέβαια, - γιατί αυτό έχει δύο ερμηνείες - το είπε για τα κινήματα τα εργατικά, τα λαϊκά, τα απελευθερωτικά, τα ταξικά, τα κοινωνικοαπελευθερωτικά τα οποία παλεύουν τον ιμπεριαλισμό και τα θεωρεί ακραίο ριζοσπαστισμό.

Ομως, με τον όρο ακραίο ριζοσπαστισμό πάει να κρύψει και κάτι άλλο: Ολες εκείνες τις ομάδες ή τους προβοκάτορες να το πω έτσι, καθαρά πράγματα, που τους χρησιμοποιούν ακριβώς ως άλλοθι και ως πρόσχημα για να επιτίθενται κατά των λαών.

Λοιπόν, ο κ. Χρυσοχοΐδης πρέπει να μας πει τα εξής: Τι θεωρεί ακραίο ριζοσπαστισμό, ποια είναι η διαφορά του από τον Μπους; Και δεύτερο εγώ νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης, δεν μπορεί να μιλάει έτσι. Ή ξέρει ή δεν ξέρει. Και δεν μπορεί να μην ξέρει. Θέλει να καλύψει, κατά τη γνώμη μου, αυτό που εμείς λέμε οργάνωση της κρατικής βίας, της κρατικής καταστολής με επίσημο κρατικό και μη κρατικό τρόπο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ