Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Ζητά ιδιώνυμο και εισαγγελείς

Τις απαράδεκτες, αντιδραστικές θέσεις του περί επιβολής νέου ιδιώνυμου, περιορισμού διαδηλώσεων, επιβολής ειδικών δικαστηρίων και κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, επανέλαβε χτες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega». Φυσικά, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι προτίθεται να στηρίξει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας τους.

Διανθίζοντας το λόγο του με φράσεις του τύπου «να βάλουμε φωτιά στη σφηκοφωλιά» ή «ο κουκουλοφόρος να έχει εξαρχής μια επιβάρυνση», αξιοποιώντας τις προβοκάτσιες που στήνονται το τελευταίο διάστημα και, όπως αποδεικνύεται περίτρανα, στόχο έχουν το λαϊκό κίνημα (το οποίο αντικειμενικά πλήττεται από κάθε νέο, εφαρμοζόμενο μέτρο αστυνομοκρατίας), ζήτησε:

Να χαρακτηριστεί ιδιώνυμο αδίκημα η χρήση κουκούλας, εκδίκαση των κουκουλοφόρων από ειδικά δικαστήρια, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου με πρόσχημα την παρουσία εξωπανεπιστημιακών στα ΑΕΙ, μόνιμη παρουσία εκεί εισαγγελέα προς «έλεγχο» ουσιαστικά της συμπεριφοράς των παρόντων στις σχολές. Ακόμα, όποιος διοργανώνει μια διαδήλωση να αναλαμβάνει την ευθύνη για τις ζημιές που γίνονται, άρα να χρεώνεται και τις όποιες προβοκάτσιες στήνονται από άγνωστους γνωστούς της ασφάλειας παρακρατικούς.

Ο πρόεδρος Καρατζαφέρης δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι έχει φοβικά σύνδρομα, γι' αυτό δεν εφαρμόζει τα προαναφερόμενα. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμα προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «αν χρειαστεί ή στον έναν ή στον άλλο, υπό προϋποθέσεις, θα δώσω μια πίστωση χρόνου». Περιγράφοντας δε αυτές τις «προϋποθέσεις» του, αναφώνησε χαρακτηριστικά «σιγά τα θέματα που ζητάω».

Εξάλλου, σαν πειραγμένος μπροστά στο ενδεχόμενο να μείνει εκτός «παιχνιδιού», αποκήρυξε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ χαρακτηρίζοντάς το παρά φύσει ένωση, αν και ο ίδιος νωρίτερα αναγνώριζε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν πολιτικές διαφορές. Και φρόντισε να επαναλάβει ότι αν ο όποιος πρώτος έχει 140 έδρες - και επειδή «δεν μπορεί να γίνονται εκλογές κάθε μέρα» - ο ΛΑ.Ο.Σ. θα δώσει «μια ανοχή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ