Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζουμε τη μάχη δυναμικά και αισιόδοξα

Στο 44,88% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου την περασμένη Δευτέρα

Σε ποσοστό 44,88% καλύφτηκε τη Δευτέρα το πανελλαδικό ποσοστό της δίμηνης (Δεκέμβρης - Γενάρης) Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου και με στόχο την ολοκλήρωση της διάσωσης του Αρχείου του Κόμματος με τη στέγασή του σε ένα σύγχρονο και ασφαλές κτίριο, ειδικά κατασκευασμένο για το σκοπό αυτό.

Σε όλη τη χώρα η μάχη με το κουπόνι μαίνεται ασίγαστη από χιλιάδες μέλη και φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ που υλοποιούν ένα πλατύτατο άνοιγμα στο λαό. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη και τροφοδοτεί την πεποίθηση ότι και αυτή η μάχη θα κερδηθεί. Χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου, ανάμεσά τους ακόμα και άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές αναφορές, ενισχύουν την προσπάθεια διάσωσης του Αρχείου, κατανοώντας τη σπουδαιότητα του στόχου αυτού. Την προσπάθεια συνδράμουν και μαζικοί φορείς.

Μέχρι τη Δευτέρα πρώτη Οργάνωση από πλευράς κάλυψης του πλάνου παρέμενε η Κεντρική Μακεδονία με ποσοστό 62,85%, δεύτερη η ΚΟ Αττικής με 60,58%, τρίτη η ΚΟ Πειραιά με 60,35%. Ακολουθούν η Κρήτη με 60,06%, η Θεσσαλονίκη με 53,10%, η Θεσσαλία με 52,37%, η Πελοπόννησος με 50,11% και αμέσως μετά οι ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Εξωτερικού, Στερεάς - Εύβοιας, Αιγαίου, Αθήνας και Βορειοδυτικής Ελλάδας.


Η ΚΝΕ είχε καλύψει το 36,73% και οι ΚΟΒ «902» και «Ριζοσπάστη» ποσοστό 48% και 37,39%, αντίστοιχα.

Στον Πειραιά

Με αμείωτο ενθουσιασμό συνεχίζεται και στον Πειραιά η μάχη της οικονομικής εξόρμησης και η ΚΟΠ έχει ήδη καλύψει το 60,35%.

Με επιτυχία και με αυξημένες προσδοκίες προχωρά η οικονομική εξόρμηση του Κόμματος στην Κοκκινιά και στον Ρέντη. Ηδη, η Αχτίδα έχει καλύψει το 50% του πλάνου της και υπάρχει διάχυτη η βεβαιότητα στα μέλη και τους οπαδούς του Κόμματος ότι το πλάνο θα υπερκαλυφθεί.

Σημαντικά στοιχεία που ξεχωρίζουν, όπως τόνισε μιλώντας στον «Ρ» ο Παναγιώτης Κατηφές γραμματέας της Αχτίδας Κοκκινιάς, είναι η αποδοχή του κουπονιού από τους εργαζόμενους σε εργασιακούς χώρους όπου έχουν γίνει περιοδείες για την οικονομική εξόρμηση, ο αυξημένος αριθμός οπαδών και φίλων του Κόμματος που διακινούν κουπόνια, και η αποδοχή του κουπονιού στη νεολαία. Στόχος είναι η Αχτίδα και κάθε ΚΟΒ να φτάσει με το κουπόνι σε διπλάσιο κόσμο από την περασμένη εξόρμηση.

Ξεχωριστό σημείο είναι η επαφή με την εργατική τάξη και τη νεολαία, που πραγματικά αισθάνονται ότι ενισχύουν το Κόμμα τους. Παρά τα πλήγματα που δέχεται σήμερα η εργατική λαϊκή οικογένεια από την πολιτική της δικομματικής εναλλαγής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, η εργατική τάξη στην Κοκκινιά και στο Ρέντη αισθάνεται χρέος τιμής να ενισχύει οικονομικά το ΚΚΕ, αφού βλέπει καθημερινά τους κομμουνιστές στα εργοστάσια, στις βιοτεχνίες, στα εμπορικά καταστήματα, στους χώρους του Δημοσίου, στα σχολειά και στις γειτονιές να είναι στην πρώτη γραμμή για τα δικαιώματα των εργατών, των επαγγελματοβιοτεχνών, των νέων, για την οργάνωση της πάλης, για το μπόλιασμα του κινήματος με αντιμονοπωλιακά αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά.


Ιδιαίτερη σημασία, πρόσθεσε, έχει και η συμβολή των κομμουνιστών στην ίδια τη φυσιογνωμία της Κοκκινιάς σε όλη την 90χρονη πορεία του Κόμματος, με εξέχουσα στιγμή την αντιστασιακή δράση της πόλης και το Μπλόκο της Κοκκινιάς, στοιχεία που δίνουν ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα μέλη του Κόμματος και τους οπαδούς για την υπερκάλυψη των πλάνων μας, για την κατασκευή κτιρίου για το Αρχείο του Κόμματος, αφού η ίδια η 90χρονη πορεία του Κόμματος έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της στην Κοκκινιά.

Στη Θεσσαλονίκη

Δυναμικά και με αποφασιστικότητα οι κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν την προσπάθεια για κάλυψη σύντομα του οικονομικού πλάνου της ΚΟΘ. Ηδη, μια βδομάδα πριν κλείσει ο πρώτος μήνας της οικονομικής εξόρμησης, έχει καλυφθεί το 56% του πλάνου της. Πρωτοπόρες είναι οι Οργανώσεις της Υγείας, που έχει ήδη καλύψει το πλάνο της, του Εμπορίου, των ΔΕΚΟ, των Τραπεζών, της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ από τις γεωγραφικές πρώτες είναι οι Οργανώσεις των εργατοσυνοικιών της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οπως διαπιστώνουν τα στελέχη της ΚΟΘ, το τελευταίο διάστημα έχουν μεγαλώσει οι προσφορές προς το Κόμμα από πολύ περισσότερο κόσμο, σε σχέση με προηγούμενες εξορμήσεις. Παράλληλα, καλούν μέλη και φίλους του ΚΚΕ, χωρίς εφησυχασμό, κάθε μέρα, κι αυτές τις γιορτινές μέρες, ο καθένας ξεχωριστά και συλλογικά, να παλέψουν για την επίτευξη των πολιτικών στόχων, ενόψει και του 18ου Συνεδρίου, αλλά και των οικονομικών στόχων, ανάμεσα στους οποίους είναι η στέγαση του Αρχείου.

Με την αρχή του νέου χρόνου θα συνεχιστούν οι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, σε υπηρεσίες και στις συνοικίες. Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, αξιοποιώντας τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν οικοδομηθεί ανάμεσα στο ΚΚΕ και στα λαϊκά στρώματα, την απήχηση των θέσεων και της πολιτικής του, θα ζητήσουν από τον καθένα να ενισχύσει οικονομικά το Κόμμα, που, με συνέπεια και συνέχεια, αταλάντευτα, στάθηκε στο πλευρό του λαού και αγωνίστηκε για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

  • Για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος προσφέρουν στη ΝΕ Ροδόπης η Χρυσούλα Καλαμάρα 1.000 ευρώ και η Σουλτάνα Παρασκευά, στη μνήμη του άντρα της Νίκου Παρασκευά, μαχητή του ΔΣΕ, 50 ευρώ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνουν ρυθμούς οι κομματικές οργανώσεις(2008-12-30 00:00:00.0)
Μεγάλη η ανταπόκριση για τη διάσωση του Αρχείου(2008-12-28 00:00:00.0)
Οι αγώνες και η πολιτική δουλιά φέρνουν αποτελέσματα(2007-12-14 00:00:00.0)
Με επιταχυνόμενο βήμα(2006-12-17 00:00:00.0)
Ολες οι οργανώσεις να καλύψουν το πλάνο τους(2005-12-30 00:00:00.0)
Σε θέσεις μάχης για δυναμική εκκίνηση!(2004-10-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ