Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Τα ΜΜΕ «θάβουν» τους αγώνες της νεολαίας

Ολα αυτά που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες αποδεικνύουν και μια ενορχηστρωμένη επίθεση χτυπήματος του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος μακρόχρονα αλλά και σε βάθος, τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλης και υπογράμμισε:

«Είναι χτύπημα του προσανατολισμού και των στόχων του, της μαζικότητάς του, ωμό χτύπημα εν τη γενέσει του με άλλοθι - ποιους άλλους; - τους κουκουλοφόρους. Με την εφαρμογή, αλά πρόβα τζενεράλε του τρομονόμου, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου, για να συλλαμβάνονται στο άμεσο μέλλον ως τρομοκράτες απεργοί, αγρότες που κλείνουν το δρόμο, φοιτητές που διαδηλώνουν».

Μέσα σε αυτά, συνέχισε, είναι και η πρωτοφανής προσπάθεια να βαφτιστούν σαν κίνημα ένα «τσούρμο προβοκάτορες, που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα των κουκουλοφόρων, να γίνουν αποδεκτοί από το λαό, σαν αγωνιζόμενο κομμάτι του λαού. Πρόκειται για μια πραγματικά εντυπωσιακή επιχείρηση και από συντηρητικούς κύκλους μαζικοποίησης τέτοιων χώρων, αντιεξουσιαστικών στα λόγια, κομμάτι της εξουσίας στην πράξη, που η ιστορία των λαϊκών κινημάτων έχει δείξει πώς θα λειτουργούν. Θα λειτουργούν σαν πέμπτη φάλαγγα στα πλευρά του λαϊκού κινήματος».

Ο Γ. Πρωτούλης τόνισε ότι είναι εντυπωσιακό που «προπαγανδιστικά επιτελεία, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, εν χορώ όλα τα προηγούμενα χρόνια καταδίκαζαν με μανία τις απεργίες των ναυτεργατών, τα μπλόκα των αγροτών, (κλαίγοντας μάλιστα και μπροστά στις κάμερες ότι οι αγρότες δεν τους αφήνουν δήθεν να δουν τη μάνα τους), τις κινητοποιήσεις των μαθητών, τις κινητοποιήσεις των φοιτητών. Ακόμα και όταν η νεολαία προχωρούσε και σε πολύ ανεβασμένες μορφές πάλης, σταματώντας τρένα και καράβια, φάλαγγες με ΝΑΤΟικό εξοπλισμό για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, ήταν απέναντι. Σήμερα, όμως, μιλούν για το νέο κίνημα, για δήθεν κοινωνικές εξεγέρσεις και κοντά σε αυτούς και ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να ταυτίζεται βέβαια, αλλά για ψηφοθηρικούς λόγους για να αρπάξει καμία ψήφο».

Είναι εκπληκτική, συνέχισε, και επικίνδυνη αυτή η προσπάθεια ταύτισης των εκδηλώσεων οργής και αγανάκτησης νέων παιδιών με το συγκεκριμένο σχεδιασμό προβοκατόρων, με τους κουκουλοφόρους. «Αμπελοφιλοσοφούν, είπε, διάφοροι για το τι συμβολίζει η βιτρίνα, ποιον τάχα απελευθερώνει η κουκούλα, ενώ παράλληλα "θάβουν" τους χιλιάδες μαθητές και φοιτητές που διαδηλώνουν. Λοιδορούν, απεχθάνονται κάθε τι το οργανωμένο, μαζικό και περιφρουρημένο και δεν το κάνουν τυχαία».

Τους κουκουλοφόρους, είπε ο Γ. Πρωτούλης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση «τους γνωρίζετε και εσείς και οι προηγούμενοι του ΠΑΣΟΚ. Στη ζεστή αγκαλιά των κρατικών υπηρεσιών γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Ακόμα και όταν γίνονται συλλήψεις, ο σκληρός πυρήνας μένει ανέγγιχτος, αφού στην πράξη συλλαμβάνονται αθώα παιδιά παρασυρμένα από αυτόν τον προπαγανδιστικό βομβαρδισμό. Καταλήγοντας τόνισε χαρακτηριστικά:

«Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, όμως, κακιά σκουριά δεν πιάνει και τούτος ο τόπος έχει πάρα πολύ μεγάλη πείρα για το τι σημαίνει κουκούλα. Οι κουκουλοφόροι δεν είχαν, δεν έχουν και ούτε πρόκειται να έχουν σχέση με τον αγωνιζόμενο λαό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ