Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Βαθιά αντεργατικός και αντιλαϊκός

«Για την εργατική τάξη, για τη μικρομεσαία αγροτιά, για τη νεολαία μας και για τους συνταξιούχους, ο κρατικός προϋπολογισμός του 2009 είναι ένας προϋπολογισμός βαθιά αντεργατικός, βαθιά αντιλαϊκός γιατί παίρνει από τα λαϊκά στρώματα και δίνει πλούσια τα ελέη στο κεφάλαιο και στους βιομήχανους», τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος.

Η εκτίμησή μας αυτή, είπε, στοιχειοθετείται πρώτα απ' όλα από το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων που προβλέπει για το Δημόσιο, επιλογή που σαφώς λειτουργεί σαν πιλότος συνολικότερα και για τον ιδιωτικό τομέα. Επιβεβαιώνεται, συνέχισε, από την αύξηση της άμεσης και της έμμεσης φορολογίας για τη λαϊκή οικογένεια την ίδια ώρα που δίνονται και νέες χαριστικές ρυθμίσεις αφορολόγητης ασυλίας για τα κέρδη, ενώ διατηρείται ταυτόχρονα και η φορολογική ασυλία της μεγάλης εκκλησιαστικής περιουσίας. Επιβεβαιώνεται, είπε, ακόμα από το ότι η κυβέρνηση εμμένει σε πολιτικές ενάντια στη φτωχή αγροτιά σε βάρος των κτηνοτρόφων και των αυθεντικών παραγωγών. Επιβεβαιώνεται από το ότι μειώνεται η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία, περιορίζεται το ύψος των δαπανών για την Υγεία, για τον Πολιτισμό.

Με αφορμή, τόνισε, το περιεχόμενο των εκάστοτε κρατικών προϋπολογισμών, όσο και το περιεχόμενο της δικομματικής αντιπαράθεσης πάνω στους κρατικούς προϋπολογισμούς, εκτιμούμε ότι έχει φθάσει επιτέλους ο καιρός ο λαός μας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Στην Κοινωνική Ασφάλιση, ανέφερε ο βουλευτής, τα αποτελέσματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης, ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στην εργαζόμενη γυναίκα, κατάργηση ουσιαστικά των βαρέων και ανθυγιεινών. Οσο δε για τα εργατικά ατυχήματα, τα θανατηφόρα, τόνισε: «Από το 2000 μέχρι σήμερα, οκτώ χρόνια με βάση τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, του υπουργείου Εργασίας, είχαμε 1.218 θανατηφόρα εγκλήματα. Κανένας εργοδότης δεν είναι στη φυλακή. Ούτε ένας. Και όμως, εδώ σήμερα, γίνεται παρέλαση και διαγκωνισμός υποσχέσεων, ξανά υποσχέσεων, στη λογική να ψαρέψουν ψήφους τα κόμματα και να εξαπατήσουν και να εγκλωβίσουν το λαό και τους εργαζόμενους πρώτα απ' όλα».

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Να γιατί το ΚΚΕ λέει ότι δεν αλλάζουν τα κόμματα του δικομματισμού και ότι είναι ανάγκη να αλλάξει ο εργαζόμενος και να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει διέξοδος, η συμπόρευση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Κλείνω λέγοντας το εξής: Απέναντι στη στάση όλων αυτών των πολιτικών δυνάμεων βρίσκεται το ΚΚΕ, με στρατηγική κρυστάλλινη, με ξεκάθαρη τακτική, με οργανωμένη δράση και αξιοποίηση όλων των μορφών πάλης: και της ρήξης, και της απεργίας, και της ανυπακοής, και της κατάληψης. Εχει δικαίωμα, λοιπόν, και δυνατότητα ο κάθε πολίτης να συστρατευτεί με το ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία και με στόχο να γίνει ο λαός μας πρωταγωνιστής στις εξελίξεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ