Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ανακάλυψε τη «δημιουργία παρακράτους στα Σώματα Ασφαλείας»!

Σαν ευκαιρία, για να ζητήσει πρόωρες εκλογές, με στόχο την ανακατάληψη του κυβερνητικού θώκου και τη διαιώνιση του δικομματικού μοντέλου εναλλαγής στην εξουσία για την παραπέρα ενίσχυση των αντιλαϊκών θεσμών και μηχανισμών του αστικού κράτους χρησιμοποίησε χτες ο Γ. Παπανδρέου, με αφορμή τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά τη δολοφονία του νεαρού μαθητή.

Την ίδια ώρα που εντείνεται η κρατική βία, αξιοποιώντας την προβοκατόρικη δράση του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Γ. Παπανδρέου, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου και λίγη ώρα αργότερα με ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, πρόταξε το σύνθημα της «ακυβερνησίας». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να «προστατεύσει τα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Τη σιγουριά του». Αναπαράγοντας το αποπροσανατολιστικό επιχείρημα της ακυβερνησίας και παρουσιάζοντας το ΠΑΣΟΚ σαν δήθεν «δύναμη αλλαγής», ο Γ. Παπανδρέου αναζήτησε το χρίσμα του καλύτερου «διαχειριστή» του συστήματος, αναφέροντας ότι «τη μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει αυτή η κυβέρνηση στη χώρα είναι η αποχώρησή της».

Ο Γ. Παπανδρέου, αφού σημείωσε ότι η «κατάσταση είναι δραματική, κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια», άναψε επί της ουσίας το πράσινο φως στην κυβέρνηση για την ένταση της κρατικής καταστολής. Πίσω από το περικάλυμμα της προσφυγής στη «λαϊκή ετυμηγορία, προκειμένου τη λύση να δώσει ο λαός», που χρησιμοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κρύβεται η ταυτόσημη επιλογή των εταίρων του δικομματισμού για ένταση της κρατικής καταστολής στο όνομα της «δημοκρατίας», προκειμένου να πνίξουν κάθε οργανωμένη και μαζική αντίδραση που αμφισβητεί τις πολιτικές και το σύστημα εξουσίας που υπηρετούν.

Σε μια προσπάθεια να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό για την πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και που σήμερα στηρίζει και προωθεί από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «κοντά στη νέα γενιά, για να μπορεί η νεολαία να δίνει απαντήσεις στα προβλήματα και να μη βιώνει τη βία, την αυθαιρεσία και τον ευτελισμό της προσωπικότητάς της». Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «η κοινωνία και οι πολίτες βιώνουν μια πολλαπλή κρίση, κρίση οικονομική, κοινωνική, κρίση αξιών και λειτουργίας των θεσμών και ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να την αντιμετωπίσει, διότι έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».

Ασκώντας ...κριτική στις «διαχειριστικές» ικανότητες της κυβέρνησης και προχωρώντας σε καταγραφή των προβλημάτων της Παιδείας, της ανεργίας, της ανασφάλιστης εργασίας, των χαμηλών μισθών, επιχείρησε να κρύψει ότι οι θέσεις και οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, υπηρετώντας τους νόμους της αγοράς και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, στοχεύουν ακριβώς στο παραπέρα χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, στο τσάκισμα κάθε λαϊκού δικαιώματος.

Ταυτόχρονα, ο Γ. Παπανδρέου ...ανακάλυψε χτες τη «δημιουργία παρακράτους στα Σώματα Ασφαλείας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «καλλιέργησε την αντίληψη της βίας», επιχειρώντας να αθωώσει την πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού που ψήφισαν πλήθος ευρωενωσιακών νομοθετημάτων που στόχευαν στην καταπάτηση των λαϊκών δικαιωμάτων και στην ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών καταστολής. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και ξεχνώντας πως κατά καιρούς οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησαν το λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο και τις δυνάμεις καταστολής, καταδίκασε «τις εκδηλώσεις βίας, είτε αυτές προέρχονται από όργανα του κράτους, είτε και από διαφόρους κουκουλοφόρους».

Με τα συνθήματα «ένα κερί για τον Αλέξη» και «ενάντια στη βία και χωρίς βία» διοργανώθηκε χτες εκδήλωση μελών του ΠΑΣΟΚ στο Περιστέρι, στην οποία παραβρέθηκε και ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης» και μοίρασε ανέξοδες και κενού περιεχομένου δηλώσεις για τη δημιουργία «ενός κράτους δικαίου, δημοκρατίας, ειρήνης χωρίς βία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ