Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Ζητά απαγόρευση διαδηλώσεων!

Την απαγόρευση των διαδηλώσεων εισηγείται ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, αποδεικνύοντας ποιος εκμεταλλεύεται τη δράση των κουκουλοφόρων, προκειμένου να εισάγει ακόμα μεγαλύτερη αστυνομοκρατία.

«Λαγός» του Καραμανλή (που πρώτος ζήτησε να μη γίνουν οι σημερινές πανεργατικές κινητοποιήσεις), ο Καρατζαφέρης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, είπε ότι «αν δεν υπάρξει σύνεση και αυτοσυγκράτηση και συνεχιστούν αυτά τα έκτροπα, πολύ φοβούμαι, ότι αυτά τα ίδια γεγονότα θα φτάσουν να επιτάσσουν την εφαρμογή του άρθρου 11 του Συντάγματος». Το οποίο ορίζει ότι «οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει».

Εξάλλου στο ΛΑ.Ο.Σ. προτιμούν να αναφέρουν τη δολοφονία Γρηγορόπουλου ως «αποκρουστικό γεγονός», στρογγυλεύοντας έτσι την αστυνομική φρικαλεότητα και την πολιτική που την εξέθρεψε. Ακόμα να δηλώνουν στήριξη στην κυβέρνηση (Καρατζαφέρης προχτές στη Βουλή: «Δεν πυροβόλησε η κυβέρνηση, κύριε υπουργέ. Και αυτό το ξέρουμε καλά, τουλάχιστον εμείς»). Να την ψέγουν ωστόσο για «παθητικότητα» και «ενοχική αντιμετώπιση από τα όργανα τάξης» απέναντι στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Αλλά και να δείχνουν την απέχθειά τους απέναντι σε κάθε λαϊκό αγώνα (Καρατζαφέρης προχθές στη Βουλή: «Προπονήθηκαν τα παιδιά στις καταλήψεις. Και σήμερα είναι έτοιμα για δράση»)...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ