Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αυξήσεις στις αστικές συγκοινωνίες

«Τσουχτερές» αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, που θα συρρικνώσουν ακόμα πιο πολύ το ήδη πενιχρό εισόδημα πλατιών λαϊκών στρωμάτων, έχει αποφασίσει η κυβέρνηση με το «έμπα» του νέου χρόνου.

Το νέο κύμα αυξήσεων έρχεται από την Πρωτοχρονιά, με την εκτίναξη του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών στο ένα ευρώ, από 0,80 ευρώ που κοστίζει σήμερα. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν από τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΣΕ. Διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης είναι ο υπερδιπλασιασμός των τιμών των εισιτηρίων σε αστικές συγκοινωνίες και ΟΣΕ έως το τέλος του 2010!.

Ως πρόσχημα για όλα αυτά η κυβέρνηση προβάλλει τη δήθεν βελτίωση του συστήματος των συγκοινωνιών και κυρίως την «οικονομική εξυγίανση» των συγκοινωνιακών φορέων. Ωστόσο, εκείνο που ουσιαστικά προωθεί η κυβέρνηση είναι η πολιτική εμπορευματοποίησης του συστήματος συγκοινωνιών και η επιβολή εργασιακών σχέσεων σε καθεστώς «γαλέρας», όπως επιτάσσουν οι ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σημειώνεται ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή του αιτήματος του ΚΚΕ να ανακληθούν οι αποφάσεις για τις αυξήσεις στα εισιτήρια, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκης ισχυρίστηκε προκλητικά ότι οι αποφάσεις αυτές είναι... φιλολαϊκές, ενώ απέρριψε μετά βδελυγμίας την πρόταση του Κόμματος για την καθιέρωση δωρεάν μετακινήσεων για τους εργαζόμενους τις πρωινές και απογευματινές ώρες που πάνε και επιστρέφουν από τις δουλειές τους, καθώς και για μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και άτομα με ειδικές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ