Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι εργαζόμενοι μπορούν να μας εμπιστεύονται σε οποιεσδήποτε συνθήκες

Οι απαντήσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι απαντάει το ΚΚΕ στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ, η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε:

«Νομίζω ότι τόσο η δική μας τοποθέτηση όσο και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά συνηθισμένες και καθόλου καινούριες. Το ζήτημα αυτό το έχουμε ξαναθέσει και πέρσι, κατά τη διάρκεια των μεγάλων φοιτητικών και σπουδαστικών κινητοποιήσεων. Το είχαμε θέσει βεβαίως σε χαμηλότερους τόνους τότε, γιατί, αν θέλετε, ήταν και κάπως χαμηλότερη η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως στις παρούσες συνθήκες, όσο και αν το επιθυμούσαμε, δεν μπορούμε να κρύψουμε την ευθύνη του, ακριβώς γιατί θέλουμε να συγκεντρώσουμε τα πυρά στην κρατική καταστολή και στους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς που χρόνια έχουν διαμορφωθεί, ανανεώνονται, συντηρούνται και διευρύνονται, προκειμένου να χτυπήσουν και να δυσφημίσουν το λαϊκό κίνημα και να δικαιολογήσουν και να δικαιώσουν νέα αντιλαϊκά και δήθεν αντιτρομοκρατικά μέτρα.

Η απάντησή του δε με εκπλήσσει. Δε με εκπλήσσει καθόλου, είναι μια συνήθης τέτοια τοποθέτηση. Πρέπει να απαντήσουμε το εξής: Δε μας φοβίζει καμία τέτοια προπαγάνδα. Μας χωρίζει χάος από την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από την πολιτική της ΕΕ. Εχουμε πείρα.

Το μόνο που ήθελα να πω σε εσάς τους δημοσιογράφους, για ψάξτε σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και αλλού, ποιοι είναι κάτω από τις μάσκες και κυρίως ποιοι στηρίζουν τους κουκουλοφόρους, ποιοι ανάβουν πυρκαγιές, και θα βρείτε ανθρώπους που δεν είναι απλώς άνθρωποι αγανακτισμένοι και παραπλανημένοι, που έχουν βρει λαθεμένες μορφές πάλης. Θα βρείτε ανθρώπους που δε συνιστούν νέο υποκείμενο του αγώνα, αλλά υποκείμενα. Δεν έχω λοιπόν να πω τίποτε άλλο».

Δε βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν οι πρόωρες εκλογές είναι αναπόφευκτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε:

«Εχουμε ξαναπεί ότι εκτιμάμε πως δε θα μπορέσει η ΝΔ όχι μόνο να εξαντλήσει την τετραετία, αλλά δε θα μπορέσει να κρατήσει για πολύ. Εμείς όμως να το ξεκαθαρίσουμε: Δεν τις φοβόμαστε τις εκλογές. Τούτη όμως την ώρα, που έχουμε το πακέτο των 28 δισ., που έχουμε τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, που έρχονται τα 65ωρα και τα 70ωρα, που, αν θέλετε, υπάρχει και η Εξεταστική Επιτροπή και ζητήματα εκκρεμοτήτων και κίνδυνοι παραγραφής, δε θα βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο...

Ετοιμαζόμαστε για την εκλογική μάχη, θα 'ρθει νωρίτερα, καλώς να έρθει, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα αφήσουμε τους αγώνες για να κοιτάξουμε μόνο την κάλπη. Η κάλπη για εμάς θα είναι επιστέγασμα της συμβολής του Κόμματος στους αγώνες. Και θέλω να πω μόνο μια λέξη: Οι εργαζόμενοι μπορούν να μας εμπιστεύονται σε οποιεσδήποτε συνθήκες και φάσεις, σε οτιδήποτε υπάρχει σήμερα, σε οτιδήποτε προκύψει αύριο. Μπορούν να μας εμπιστεύονται, ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν. Μπορούν να έχουν τις ιδιαίτερες απόψεις και να διαφωνούν, αλλά αυτή τη στιγμή μπορούν να εμπιστεύονται τη μαχητικότητα, την οξυδέρκειά μας, την υπευθυνότητά μας και την αδιαλλαξία μας απέναντι στον ταξικό και πολιτικό αντίπαλο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ