Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Εκ προμελέτης

Αυτό που συνέβη στα Εξάρχεια το βράδυ του περασμένου Σαββάτου είναι μια μοναδικής πιστότητας αποτύπωση του κράτους της καταστολής, της πολιτικής της αυθαιρεσίας, του συστήματος της απανθρωπιάς.

Είναι ένα προμελετημένο έγκλημα, είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που κατασκευάζει «πραίτορες», είναι ένα φρικώδες απόβλητο που προέκυψε βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Των προδιαγραφών με τις οποίες κατασκευάζονται οι ανθρωποφύλακες μιας Δημοκρατίας που απευθύνεται στους ραβδούχους της, με φράσεις όπως εκείνο το «εσείς είστε το κράτος».

*

Το πρόβλημα είναι βαθύ και είναι κατεξοχήν πολιτικό.

Η πηγή του βρίσκεται στο γεγονός ότι αυτό το κράτος αντιμετωπίζει το λαό σαν «εχθρό».

Σαν «εχθρό» μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν το λαό και τα όργανα του κράτους. Τα όργανα του κράτους είναι προσανατολισμένα να καταστέλλουν το λαό στις πορείες, στις διαδηλώσεις, στις απεργίες. Πρόκειται για τα όργανα ενός κράτους που απάγει Πακιστανούς, που συμμετέχει στους βασανισμούς, στις απαγωγές και τις μεταγωγές «υπόπτων» από τα αεροπλάνα - ιπτάμενα Γκουαντάναμο της CIA.

  • Τα όργανα του κράτους, που εκπαιδεύονται να κάνουν σαμποτάζ στα τρακτέρ των αγροτών, δεν μπορεί να σέβονται τον αγρότη.
  • Τα όργανα του κράτους, που εκπαιδεύονται να συλλαμβάνουν τους επιστρατευμένους ναυτεργάτες, δεν μπορεί να σέβονται τον ναυτεργάτη.
  • Τα όργανα του κράτους, που εκπαιδεύονται να χαφιεδίζουν στις εργατικές κινητοποιήσεις, δεν μπορεί να σέβονται τον εργάτη.
  • Τα όργανα του κράτους, που εκπαιδεύονται να καταστέλλουν τις φιλειρηνικές διαδηλώσεις κατά του Κλίντον, του Μπους και του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να σέβονται τον φιλειρηνιστή διαδηλωτή.
  • Τα όργανα του κράτους, που εκπαιδεύονται να συλλαμβάνουν μετανάστες ακόμα και μέσα σε νοσοκομεία, δεν μπορεί να σέβονται τον μετανάστη.
  • Τα όργανα του κράτους, που εκπαιδεύονται να χτυπούν τους φοιτητές, δεν μπορεί να σέβονται τον φοιτητή.
  • Τα όργανα του κράτους, που επιτίθενται ακόμα και σε συνταξιούχους, δεν μπορεί να σέβονται τον συνταξιούχο.
  • Τα όργανα ενός κράτους, που αντιμετωπίζουν τον πολίτη ως εν δυνάμει ύποπτο, δεν μπορεί να σέβονται τον πολίτη.

Το ένστολο τμήμα του κράτους είναι επιφορτισμένο με την τρομοκράτηση του λαού, υπηρετώντας την τακτική του «κνούτου» και του «φραγγελίου» στο πλαίσιο μιας πολιτικής που θέλει τον άνθρωπο τρεις μέρες «απασχολήσιμο» και τρεις μέρες άνεργο.

Είναι κατασκευασμένο για να εκφοβίζει και να «τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί» τον «εχθρό», όπως έπραξε με τον 19χρονο, επειδή φορούσε πράσινα παπούτσια, όπως είχε πράξει το 2003 με τις κατασκευασμένες κατηγορίες κατά των 7 της Θεσσαλονίκης, όπως έπραξε με τον μετανάστη στην Πέτρου Ράλλη που ...«έπεσε» και σκοτώθηκε.

*

Το ένστολο τμήμα του κράτους είναι φτιαγμένο με τα υλικά μιας πολιτικής που βασανίζει, που ταλαιπωρεί, που εξευτελίζει ανθρώπους.

Αυτός ο προσανατολισμός θέλει και τους κατάλληλους για να τον πορευτούν. Θέλει τους έτοιμους να βασανίσουν, να ταλαιπωρήσουν, να εξευτελίσουν.

Βάσει αυτών των προδιαγραφών κατασκευάζονται τα όργανα του κράτους. Τα όργανα αυτού του κράτους, του κράτους με αυτόν το συγκεκριμένο προσανατολισμό, έχουν εξασφαλίσει από το αφεντικό τους, από το δημιουργό τους, από τον εντολέα τους - από το κράτος, δηλαδή - την άδεια να αυθαιρετούν, έχουν την άδεια να ασελγούν κατά της ανθρώπινης φύσης, κατά της δημοκρατίας, κατά του πολιτισμού. Εχουν την άδεια να ενεργούν ως ένστολοι αλήτες, ως κοινοί εγκληματίες, ως Ράμπο με εξασφαλισμένο το καθεστώς της ατιμωρησίας και της συγκάλυψης.

*

Η αστυνομία τους έχει στις τάξεις της από αυτούς που το 1997 έστηναν χουντογλέντια στη Θεσσαλονίκη ζητωκραυγάζοντας υπέρ Παττακού και Μακαρέζου. Αυτούς που το 1980 δολοφονούσαν τον Κουμή και την Κανελλοπούλου. Αυτούς που το 1985 εκτελούσαν ένα δεκαπεντάχρονο παιδί, τον Καλτεζά. Αυτούς που το 1999 εκτελούσαν ένα 17χρονο Σερβόπουλο στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία τους έχει στις τάξεις της τους χαφιέδες που έστελνε την Πρωτομαγιά του 2002 ο Σημίτης στο Σύνταγμα. Εχει στις τάξεις της τα καθάρματα του Τμήματος Ομονοίας, τους αλήτες με τη ζαρντινιέρα, τους πραίτορες με τις σιδερογροθιές κατά των φοιτητών, τους ειδικούς φρουρούς που πυροβολούσαν στο υπουργείο Αιγαίου κατά της φοιτητικής διαδήλωσης, τους «νταήδες» που τα περίστροφά τους «εκπυρσοκροτούν» και βρίσκουν τα Τσιγγανόπουλα κατακέφαλα ή στρέφονται κατά των πολιτών για μια θέση πάρκινγκ...

*

Η αστυνομία τους, είτε γαλάζια, είτε πράσινη, είναι σάρκα από τη σάρκα της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας τους.

Η δημοκρατία τους και η αστυνομία τους, με τα «ηρωικά ΜΑΤ», είναι αυτή που αρμόζει σε ένα κράτος που δίνει 28 δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες σε μια χώρα που μετράει 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και όπου η ανεργία στους νέους φτάνει το 30%...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ