Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10248

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ διαδήλωσαν χτες σε όλη τη χώρα

Μόνο ένα κίνημα μαζικό, οργανωμένο, μαχητικό, που συγκρούεται με τη γενική πολιτική γραμμή της πλουτοκρατίας, αποτελεί απάντηση στην εργοδοσία και στην κρατική τρομοκρατία, ανοίγοντας ταυτόχρονα δρόμο με προοπτική. Σ' αυτή τη ρότα συνεχίζουμε

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Motion Team

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δεκάδες χιλιάδες εργατών και εργατριών, μαθητών, φοιτητών και σπουδαστών πήραν μέρος στην πανελλαδική απεργία και στις μεγάλες απεργιακές περιφρουρημένες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Αυτές οι κινητοποιήσεις δείχνουν το δρόμο και το περιεχόμενο της λαϊκής αντεπίθεσης για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων της, αποτελούν τη γνήσια απάντηση στη στρατηγική της πλουτοκρατίας. Το ΚΚΕ καλεί σε συνέχιση και ένταση της πάλης, με όλες τις μορφές, πρώτα απ' όλα με την οργάνωση και δράση στους τόπους δουλειάς, κατοικίας και μόρφωσης.

ΠΑΤΡΑ

*

ΠΑΤΡΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΛΕΠΙΔΗΣ *

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΑΘΗΝΑ

*

ΑΘΗΝΑ

ΣΕΛ.  7   -   14

Φοβούνται το παράδειγμα

Δοκίμασαν πολλές φορές και δεν μπόρεσαν να ρυθμίσουν τη ροή σε τούτο το μαζικό, οργανωμένο περιφρουρημένο ποτάμι του πραγματικού λαϊκού αγώνα. Δεν κατόρθωσαν να το βάλουν να «ποτίζει» τα σχέδιά τους. Γι' αυτό φοβούνται το παράδειγμά του. Τρέμουν αυτό το σίγουρο περπάτημα των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, που δείχνουν την πραγματική αντίσταση και βήμα το βήμα ανοίγουν τη μοναδική διέξοδο για τα λαϊκά προβλήματα. Εκείνη της οργάνωσης στα σωματεία, στους συλλόγους, στη γειτονιά, παντού. Εκείνη που κάνει το αυθόρμητο συνειδητό και δίνει πραγματικές λύσεις.Αυτό το παράδειγμα είναι που φοβούνται και γι' αυτό όταν περνάει από μπροστά τους η σίγουρη, οργανωμένη πορεία του ΠΑΜΕ τη βλέπουν αλλά... δεν τη βλέπουν. Ετσι χτες τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης εξάντλησαν όλα τα τηλεοπτικά τερτίπια εικόνας και λόγου για να εξαφανίσουν την ηχηρή πραγματικότητα της συγκέντρωσης και πορείας του ΠΑΜΕ.

Για παράδειγμα κάποια μίλησαν για «μια» συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων. Αλλα έκαναν διάφορα κουτοπόνηρα μοντάζ έτσι, που να μην ξεχωρίζει κανένας τηλεθεατής για ποια συγκέντρωση και πορεία γίνεται λόγος. Κραυγαλέο παράδειγμα ήταν εκείνο, που δείχνουν την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ χωρίς να έχει γίνει αναφορά για συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και ενώ πριν και μετά έχουν παίξει τις εικόνες από τη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.Τόσο πολύ φοβούνται το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, που μηχανεύτηκαν όλα αυτά τα απίθανα που είδαμε χτες στα κανάλια τους. Και όλ' αυτά όταν τόσες μέρες τώρα κόπτονται για τις καταστροφές των κουκουλοφόρων και του δήθεν κινήματός τους στην Αθήνα και «αγωνιούν» για το τι μέλλει γενέσθαι. Και όταν το οργανωμένο ταξικό κίνημα της εργατικής τάξης βγαίνει στο προσκήνιο, περιφρουρημένο, το εξαφανίζουν από τις οθόνες και τα ρεπορτάζ τους. Τους ξέρουμε πια. Ας τους γυρίσουν την πλάτη λαός και νεολαία. Των εξουσιαστών εργαλεία είναι, γι' αυτό αναπαράγουν τη δράση των αγαπημένων τους «αντεξουσιαστών».




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ