Τρίτη 25 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Πολύνεκρες επιθέσεις «συνοδεύουν» τη συζήτηση «ασφαλείας»

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Δύο πολύνεκρες εκρήξεις συγκλόνισαν, χτες, την ιρακινή πρωτεύουσα και μάλιστα η μία μπροστά σε μία από τις βασικές εισόδους της αυστηρά φρουρούμενης «Πράσινης Ζώνης». Μία γυναίκα καμικάζι ανατινάχτηκε ανάμεσα σε Ιρακινούς πολίτες που περίμεναν να περάσουν εντός της Ζώνης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 άνθρωποι και να τραυματιστούν 13.

Λίγο νωρίτερα, εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου στη συνοικία Νέα Βαγδάτη εξερράγη την ώρα που περνούσε λεωφορείο του υπουργείου Εμπορίου. Σκοτώθηκαν 13 επιβαίνοντες (στην πλειοψηφία τους γυναίκες) και τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλοι 10.

Οι δύο αυτές επιθέσεις σημειώθηκαν ενώ συνεχίζεται στο ιρακινό Κοινοβούλιο, σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, η συζήτηση για τη «συμφωνία ασφαλείας» που ορίζει το καθεστώς περαιτέρω παραμονής των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων. Η διαδικασία της ψηφοφορίας έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη και, όπως όλα δείχνουν, ο κυβερνητικός συνασπισμός θα καταφέρει να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά όχι με μεγάλη διαφορά, κάτι που θα υποσκάψει την ίδια την εφαρμογή της συμφωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ