Τρίτη 25 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Προμήθειες «στοιχειώδους επιβίωσης»

Περιορισμένος αριθμός προμηθειών στη Γάζα, όπου επιτράπηκε για ελάχιστη ώρα η λειτουργία των μεθοριακών περασμάτων

Μεγαλύτερα θύματα της ισραηλινής βαρβαρότητας τα μικρά παιδιά της Γάζας

Associated Press

Μεγαλύτερα θύματα της ισραηλινής βαρβαρότητας τα μικρά παιδιά της Γάζας
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Ανοιξαν, για λίγη ώρα χτες το πρωί, τα μεθοριακά περάσματα στη Γάζα προκειμένου να εισέλθουν στην πολύπαθη περιοχή 40 φορτηγά με τρόφιμα και φάρμακα, ενώ χορηγήθηκαν, διά του υπάρχοντος αγωγού, και περιορισμένες ποσότητες καυσίμων. Εντούτοις, η κίνηση αυτή του ισραηλινού στρατού, που έγινε μία μέρα μετά τη νέα έκκληση του ΟΗΕ, αλλά και του Ιορδανού μονάρχη Αμπντάλα για άρση του αποκλεισμού της Γάζας και ενεργότερη δράση της ΕΕ στην κατεύθυνση της άσκησης πίεσης στο Ισραήλ, δεν είναι αρκετή. Οπως υποστήριζαν εκπρόσωποι της Υπηρεσίας για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ, οι προμήθειες που εισήλθαν, χτες, είναι «σταγόνα στον ωκεανό», καθώς ήδη οι αποθήκες της Υπηρεσίας και των ανθρωπιστικών οργανώσεων έχουν αδειάσει.

Την ίδια ώρα, νέα ένταση έχει προκληθεί ανάμεσα στη «Χαμάς» και στη «Φατάχ». Αφορμή, αυτή τη φορά, η ανακήρυξη, την Κυριακή, από το Κεντρικό Συμβούλιο της Παλαιστινιακής Αρχής του Προέδρου Αμπάς σε Πρόεδρο του παλαιστινιακού κράτους, ένας τίτλος συμβολικός που κατείχε μέχρι το θάνατό του ο Γιάσερ Αραφάτ.

Η «Χαμάς» κατέστησε σαφές ότι δεν αναγνωρίζει τον Αμπάς ως Πρόεδρο του παλαιστινιακού κράτους, τονίζοντας ότι ο Πρόεδρος αναδεικνύεται από τις προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το Γενάρη. Επίσης, απέρριψε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης ταυτόχρονων προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών, το οποίο προωθεί ο Αμπάς και η «Φατάχ», αν νωρίτερα δεν έχουν υπάρξει επιτυχείς συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ όλων των παλαιστινιακών οργανώσεων.

  • Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ προσέφυγε η Ομοσπονδία Ξένου Τύπου, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του υπουργείου Αμυνας, που δεν επιτρέπει την είσοδο στη Λωρίδα της Γάζας δημοσιογράφων και διπλωματών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ