Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Νοέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10233

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της 10ης Διεθνούς Συνάντησης

Στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας διεξάγονται οι εργασίες της 10ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που φιλοξενείται από το ΚΚ Βραζιλίας και ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες της. Ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα την ομιλία, εκ μέρους του ΚΚΕ, στη Συνάντηση, του Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ.


ΣΕΛ.  6  -  8

ΤΑΞΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ κόντρα στην πλουτοκρατία και τον ευρωμονόδρομο
  • Αντεπίθεση και διεκδίκηση ικανοποίησης όλων των λαϊκών αναγκών για να μην πληρώσουμε την κρίση
  • Στις διαδηλώσεις με τους εργάτες την Πέμπτη 27 του Νοέμβρη καλεί τους αυτοαπασχολούμενους η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ

Την Πέμπτη, 27 του Νοέμβρη, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καλεί τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν μαζικά, δυναμικά, όπως και στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 10 Δεκέμβρη. Με το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ, που αποτελεί τη μοναδική ασπίδα για τα δικαιώματά τους την περίοδο της κρίσης, προβάλλοντας διεκδικήσεις για την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής οικογένειας. Επιμένοντας και στην ανάπτυξη ρωμαλέων ταξικών αγώνων μαζί με τα σύμμαχα στρώματα των αυτοαπασχολουμένων και των φτωχών αγροτών. Αγώνες για να στριμώξουν το κεφάλαιο και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Να τσακίσουν τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, γιατί βάζουν πλάτες στη σωτηρία του κεφαλαίου ενόψει της κρίσης. Αγώνες που να συμβάλλουν σε απόσπαση κατακτήσεων και σε μια πορεία να ανοίξουν το δρόμο για πιο ριζοσπαστικές αλλαγές προς όφελος των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων.


ΣΕΛ.  3

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ετοιμάζουν νέα μέτρα εφοπλιστικής ασυδοσίας

Με τις εντολές των ακτοπλόων εφοπλιστών, την πλήρη εφαρμογή του διαλυτικού Κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που σημαίνει αποδιάρθρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, σύνθλιψη των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτεργατών και «ακρωτηριασμό» της χώρας, ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ, με εν κρυπτώ διαδικασίες και διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εφαρμογή του κανονισμού σημαίνει κατάργηση οργανικών συνθέσεων και ανεξέλεγκτες αυξήσεις στα εισιτήρια.


ΣΕΛ.  13


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκθεση ιστορικών ντοκουμέντων και φωτογραφιών του ΚΚΕ

Εγκαινιάζεται επίσημα σήμερα, Κυριακή, ώρα 11 το πρωί, στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ.


ΣΕΛ.  5

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ