Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Απορρίπτονται ισχυρισμοί του Ταλάτ

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού απέρριψε τους ισχυρισμούς του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ότι οι Βρυξέλλες φαίνεται να καταλαβαίνουν τη θέση των Τουρκοκυπρίων για παρεκκλίσεις στο ευρωπαϊκό κεκτημένο σε επίπεδο πρωτογενούς δικαίου και ότι συμβούλευσαν να τις συζητήσουν με τη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ταλάτ στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο κ. Κυπριανού είπε ότι δε νομίζει πως ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είναι ο αρμόδιος για να μιλά εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εάν υπάρχει κάτι, πρόσθεσε, θα το ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τους ισχυρισμούς Ταλάτ απέρριψαν επίσης αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι ο κ. Ταλάτ φαίνεται να αγνοεί την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Η Ευρωπαϊκή Ενωση, πρόσθεσε, δεν πρόκειται να αποδεχτεί κάποιες από τις απόψεις που εγείρει ο κ. Ταλάτ. Ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ιωάννης Κασουλίδης είπε ότι ο κ. Ταλάτ «το έχει παρακάνει», ενώ διερωτήθηκε «πού το πάει και σε τι στοχεύει». Δεν πρέπει να τον ακολουθήσουμε, ανέφερε ο κ. Κασουλίδης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Ανδρέας Αγγελίδης, υποστήριξε ότι οι δηλώσεις Ταλάτ είναι συνέπεια «της συνεχούς υποχώρησης από δικής μας πλευράς». Ηρθε η ώρα, πρόσθεσε, να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, ότι δηλαδή, οι δηλώσεις Ταλάτ και η στάση της Τουρκίας συνιστούν αντιευρωπαϊκές ενέργειες. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε ότι υπάρχουν δύο ξεκάθαρες κορυφαίες «κόκκινες γραμμές», που δεν είναι δυνατό να επιτραπεί να παραβιαστούν στο Κυπριακό. Δε θα αποδεχτούμε, είπε, την παρθενογένεση και τις παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ