Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκοψαν κλήση σε πεζό μετανάστη!

Ακούγεται απίστευτο κι όμως συνέβη! Το Σάββατο το βράδυ έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών στην Πέτρου Ράλλη, η αστυνομία έκοψε κλήση σε πεζό μετανάστη, επειδή διέσχισε με αντικανονικό τρόπο την οδό Αγίας Αννης! Επιβάλλουν να πληρώσει 40 ευρώ, σε έναν άνθρωπο που δεν έχει κυριολεκτικά «στον ήλιο μοίρα», επειδή παραβίασε πεζός τον φωτεινό σηματοδότη...

Να σημειωθεί ότι κάθε Σάββατο χιλιάδες εξαθλιωμένοι και απελπισμένοι μετανάστες μαζεύονται εκεί, περιμένοντας την επόμενη μέρα, για ένα ραντεβού για αίτημα ασύλου. Οι εικόνες που αντικρίζει κανείς είναι τουλάχιστον τριτοκοσμικές. Ολη μέρα καθισμένοι, εκεί κοιμούνται, πάνω στο χώμα κολατσίζουν, η απελπισία κι η φρίκη κυριαρχούν.

Σε έναν από αυτούς τους χιλιοταλαιπωρημένους ανθρώπους, που τους έχουν εκεί κάθε Σαββατοκύριακο στοιβαγμένους σαν ζώα, ένας αστυνομικός προφανώς «ευσυνείδητος», που θέλει να κάνει «καλά τη δουλειά του» και δεν ανέχεται με τίποτα την «παρανομία», σκέφτηκε να κόψει κλήση, επειδή πέρασε πεζός με κόκκινο. Το αίσχος τους δεν έχει όρια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ