Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10178

ΜΟΝΗ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ
Ιερές μπίζνες με τις πηγές του Αρτεμισίου!

Επικαλούνται έγγραφα του 1175 και του 1229 από κάποιους «Σελήμ Χακίς τροπαιοφόρο» και «Ιμπραχίμη Βοϊβόδα Τριμπολιτσάς» για να βάλουν στο χέρι τις πηγές και να τις πουλήσουν σε εταιρεία εμφιάλωσης νερού!


ΣΕΛ.  13

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑ στη δικομματική εναλλαγή

ΚΚΕ: Ο λαός έχει συμφέρον, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να αποτύχουν οι προσπάθειες διαμόρφωσης σκηνικού δικομματικού «ντέρμπι»

Συντονισμένα τον τελευταίο καιρό, τα ΜΜΕ που ανήκουν σε ισχυρά τμήματα του κεφαλαίου και άλλοι μηχανισμοί επιχειρούν να διαμορφώσουν σκηνικό δικομματικού «ντέρμπι». Στόχος τους, να ενισχύσουν το δικομματισμό και να εμποδίσουν το λαϊκό ριζοσπαστισμό. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προβάλλει ως βολικό άλλοθι τη «δύσκολη διεθνή συγκυρία», για να δικαιολογήσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα επιταχύνοντας την πολιτική των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων. Σήμερα, δίνει το «πράσινο φως» για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», σε αγαστή συνεργασία με την Κομισιόν. Ενώ το ΠΑΣΟΚ, με μιαν αποπροσανατολιστική κριτική περί «ανίκανης κυβέρνησης», προβάλλει ως μέσο κάλυψης των λαϊκών αναγκών την αναδιανομή, προτάσσοντας την ενίσχυση των επενδύσεων του κεφαλαίου, άρα και των κερδών του, νέες αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και ψίχουλα για τους εξαθλιωμένους.


ΣΕΛ.  6   -   7

90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
  • Από αύριο Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια, το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ ανοίγει τις πύλες του με δεκάδες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  • Την Κυριακή, η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, και ο χαιρετισμός του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Πρωτούλη. Συμμετέχουν αντιπροσωπείες από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα απ' όλο τον κόσμο.

ΣΕΛ.  8  -  9


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
Παλικαρίσια μάχη ενάντια στα σχέδια για τα ΒΑΕ

ΣΕΛ.  16  -  17
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιχείρηση «ταφόπλακα» για την «Ολυμπιακή»

ΣΕΛ.  22
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Συνένοχοι για τη Μονή Βατοπεδίου και την παράδοση της Πάρνηθας

ΣΕΛ.  3
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Ερχεται νέα θύελλα για τους εργαζόμενους

ΣΕΛ.  19
ΠΑΜΕ
Κράτησαν κλειστό το κάτεργο στο Κορωπί

ΣΕΛ.  18
ΚΝΕ
Κάλεσμα συστράτευσης σε φοιτητές - σπουδαστές

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ