Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στην τελική ευθεία για το Φεστιβάλ

Καμιά πολιτική εκδήλωση, κανενός κόμματος ή νεολαίας, δεν έχει τέτοια έκταση και τέτοιο πλούτο, όπως το Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Φέτος, όμως, το Φεστιβάλ αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Με τη συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων από το Κόμμα και την ΚΝΕ, με το γιορτασμό των 90 χρόνων του ΚΚΕ και των 40 χρόνων της ΚΝΕ, το Φεστιβάλ μετέφερε όλο το καλοκαίρι, από την Κρήτη ως τη Θράκη κι από την Κέρκυρα ως τα Δωδεκάνησα, το σύνθημα «Πρωτοπόρα θεωρία, πρωτοπόρα δράση, για το μέλλον μας το σοσιαλισμό». Το παρελθόν του ΚΚΕ φωτίζει το παρόν, ανοίγει το δρόμο στο μέλλον.

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, μέσα από την Ιστορία του και την αστείρευτη πείρα, ατσαλώνει την πάλη για να φέρουμε το μέλλον χωρίς εκμετάλλευση πιο κοντά. Ετσι, λοιπόν, σήμερα, που η ζωή ολόκληρη του λαού και της νεολαίας «μαυρίζει» συνεχώς στο όνομα των «αντοχών» του συστήματος, γίνεται πολύ περισσότερο αναγκαίο να φτάσει πλατιά η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Αυτήν την ανάγκη υπηρετεί η πλατιά εξόρμηση του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ. Γιατί στις εκδηλώσεις του διαλαλεί ότι το μέλλον που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού δεν μπορεί να έρθει με μασκάρεμα του πολιτικού συστήματος, δεν μπορεί να έρθει μέσα από έναν άλλο τρόπο διαχείρισης. Εχουν δοκιμαστεί και έχει αποδειχθεί η απάτη αυτών των ψευτολύσεων. Τα ιδεολογήματα του καπιταλισμού, προκειμένου να αποκοιμίζει και να χειραγωγεί τις λαϊκές συνειδήσεις, έχουν παλιώσει πολύ. Ο αγώνας για την ανατροπή αυτού του συστήματος, μέσα από τη συγκρότηση μιας πλατιάς κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, είναι η μόνη ρεαλιστική λύση σήμερα. Και οι θυσίες που απαιτεί αυτός ο δρόμος είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τα κέρδη που θα έχουν ο λαός και η νεολαία, είναι πολύ μικρότερες θυσίες από αυτές που χρόνια τώρα επιβάλλει στο λαό αυτό το σύστημα. Αυτό διδάσκει η 90χρονη Ιστορία του ΚΚΕ. Αυτό «βροντοφωνάζουν» οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Γι' αυτό τα 90 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ εμπνέουν τα μέλη της ΚΝΕ και του Κόμματος, που σχεδιάζουν και χτίζουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Η πολύχρονη ηρωική Ιστορία εμπνέει τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, όταν με το εισιτήριο στο χέρι καλούν τον κόσμο στο Φεστιβάλ. Εμπνέει τους εθελοντές που βάζουν τις πινελιές τους στις κατασκευές, που προσπαθούν να κάνουν την πολιτεία του Φεστιβάλ πιο όμορφη από ποτέ. Εμπνέει και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, να διαλέγουν και να προβάλλουν εκείνους τους στίχους, τους ήχους και τα χρώματα που ξυπνούν συνειδήσεις.

Αυτή η προσπάθεια έδωσε καρπούς, έκανε τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πιο όμορφες και πιο μαζικές, στις δεκάδες πόλεις που κορυφώθηκε τις περασμένες μέρες η μεγάλη πολιτική γιορτή με τη συμμετοχή χιλιάδων λαού και νεολαίας. Και δυο μέρες πριν ανοίξουν οι πύλες της μεγάλης κόκκινης πολιτείας στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια, όλα δείχνουν ότι το κεντρικό τετραήμερο του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ στην Αθήνα θα είναι μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Θα είναι ένα μεγάλο ραντεβού, κυρίως της νεολαίας, με την Ιστορία του ΚΚΕ, τα διδάγματά της, το κάλεσμα του Κόμματος για το σήμερα και το αύριο. Ετσι πρέπει να είναι κι έτσι θα είναι. Να φροντίσουμε όλοι εμείς γι' αυτό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ