Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ «LADY FASHION»
Νέα «Μανωλάδα» στο κέντρο της Αθήνας

Η εργοδοσία και οι μπιστικοί της ξυλοκόπησαν άγρια μετανάστες που αρνήθηκαν να δουλέψουν Κυριακή! Αμεση απάντηση από το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας

Μπαγκλαντέζοι εργάτες στην επιχείρηση «LADY FASHION». Σκυμμένοι χωρίς ανάπαυλα στις ραπτομηχανές πασχίζουν για το μεροκάματο...
Μπαγκλαντέζοι εργάτες στην επιχείρηση «LADY FASHION». Σκυμμένοι χωρίς ανάπαυλα στις ραπτομηχανές πασχίζουν για το μεροκάματο...
Με τρομοκρατία, που φτάνει ακόμα και στην ωμή χρήση βίας, προσπαθεί η εργοδοσία στη βιοτεχνία ιματισμού «LADY FASHION» να «συνετίσει» όσους από τους μετανάστες εργάτες αντιδρούν στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και να εμποδίσει την παρέμβαση του ταξικού Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος στο εργοστάσιο.

Χτες το πρωί, εργαζόμενοι στην εταιρεία ειδοποίησαν συνδικαλιστές του κλάδου και την Ενωση Εργαζομένων Μπανγκλαντές ότι η εργοδοσία επιτέθηκε σε βάρος συναδέλφων τους. Την ώρα που οι συνδικαλιστές έφτασαν στο χώρο, είδαν με τα μάτια τους πέντε άτομα να βγαίνουν έξω καταματωμένα. Οπως κατήγγειλαν οι τραυματισμένοι εργάτες, ενώ ακόμα εργάζονταν, δέχτηκαν επίθεση από τραμπούκους της εργοδοσίας με σωλήνες και ξύλα επειδή δεν πήγαν να δουλέψουν την Κυριακή! Το συνδικάτο ξεκαθάρισε στην εργοδοσία ότι δεν πρόκειται ν' αφήσει κανέναν να μεταχειρίζεται εργάτες σα να 'ναι δούλοι του, δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να σηκώσει ξανά χέρι πάνω σε εργάτη.

Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα που έδωσαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Πάνω από 100 (σε σύνολο περίπου 180) άτομα παράτησαν τις μηχανές και βγήκαν απ' το εργοστάσιο. Αντίδραση απρόσμενη για την εργοδοσία, η οποία είπε ότι τους διώχνει απ' τη δουλειά. Το συνδικάτο παρενέβη άμεσα και στο υπουργείο Απασχόλησης.

Φοβίζει η δράση του συνδικάτου

Αμυχές από τον ξυλοδαρμό στο πρόσωπο μετανάστη εργάτη
Αμυχές από τον ξυλοδαρμό στο πρόσωπο μετανάστη εργάτη
Πριν από ενάμιση μήνα, σύμφωνα με μαρτυρίες των μεταναστών, η εργοδοσία είχε σηκώσει ξανά χέρι σε μετανάστη που ζήτησε τα δεδουλευμένα. Οσο για τις συνθήκες δουλειάς, οι καταγγελίες εργαζομένων και συνδικαλιστών, που ήδη έχει δημοσιεύσει ο «Ρ», περιγράφουν την κατάσταση στη «LADY FASHION» ως εξής: Οι ώρες δουλειάς τις καθημερινές είναι μέχρι και 12. Το Σάββατο ο εργοδότης έχει την απαίτηση οι μετανάστες να δουλεύουν 10 ώρες και την Κυριακή άλλες 5. Τα άθλια ωράρια συμπληρώνει η μη καταβολή των εισφορών στο ΙΚΑ, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Γι' αυτό κι ο εργοδότης έχει «λυσσάξει» και προσπαθεί με κάθε τρόπο να απαλλαγεί από το συνδικάτο. Επειδή αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί πια να συνεχίσει ανενόχλητος να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους για να πλουτίζει ο ίδιος. Καθόλου τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι η επίθεση της εργοδοσίας σημειώθηκε τρία μόλις 24ωρα μετά την αποφασιστική παρέμβαση του συνδικάτου την περασμένη Παρασκευή, που είχε ως αποτέλεσμα οι εργάτες να πληρωθούν μετά από 1,5 μήνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ