Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμπιστοσύνη στις καλές προθέσεις του Ισραήλ!

Προσπάθεια δικαιολόγησης της κοινής ελληνοϊσραηλινής άσκησης

Στις... καλές και φιλειρηνικές προθέσεις του Ισραήλ, που τις εμπιστεύεται, στηρίζεται η ελληνική κυβέρνηση, για να αποδείξει ότι η κοινή ελληνοϊσραηλινή άσκηση που έγινε το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, δεν ήταν στα πλαίσια της προετοιμασίας των Ισραηλινών για πολεμικά χτυπήματα κατά του Ιράν.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσσόπουλος, σε χτεσινές δηλώσεις του ανέφερε ότι θεωρεί «αδιανόητο να έχει συμβεί», δηλαδή να έχει συμμετάσχει η Ελλάδα «σε άσκηση η οποία να είναι επιθετικής μορφής, τέτοιου είδους». Για να συμπληρώσει πως αυτή την εκτίμηση τη στηρίζει «στην κοινή λογική και στο αμυντικό μας δόγμα» και στα περί «υπεράσπισης του πάτριου εδάφους». Παρέπεμψε ακόμα σε σχετική κυβερνητική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «η άσκηση δε σχετίζεται με "προετοιμασία" του Ισραήλ για επίθεση στο Ιράν». Και απαριθμούνται μια σειρά «επιχειρημάτων», όπως ότι «οι πτήσεις έγιναν σε μεγάλο ύψος που δεν προσιδιάζει σε επιθετική ενέργεια» ή ότι «οι βολές που έγιναν σε τακτικό πεδίο βολής στα Γρεβενά ήταν εικονικές, χωρίς πραγματικά πυρά και το ανάγλυφο της περιοχής δεν προσομοιάζει με τις εγκαταστάσεις στο Ιράν». Επίσης, αρνείται έμμεσα ότι υπήρξε ενεργοποίηση των ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων «TOR-M1», ώστε οι Ισραηλινοί πιλότοι να εξοικειωθούν με αυτά, καθώς ανάλογα αντιαεροπορικά ρωσική προέλευσης διαθέτει και το Ιράν για την αεράμυνά του. «Δεν υπήρχε, είπε, πρόβλεψη στην άσκηση για αντιμετώπιση αντιαεροπορικών βολών που προσιδιάζει σε άσκηση επιθετικού χαρακτήρα».

Πάντως την ελληνική κυβέρνηση διαψεύδουν οι διακηρυγμένες προθέσεις του κράτους του Ισραήλ και η σχετική προετοιμασία του για χτύπημα κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και μένει για την κυβέρνηση είτε να παραδεχτεί ότι την εξαπάτησαν οι Ισραηλινοί, είτε πως συνειδητά πήρε μέρος σε αυτό τον τυχοδιωκτισμό. Είναι σαφές πως ξέρει τι κάνει. Εφαρμόζει τα σχέδια των ιμπεριαλιστικών επιτελείων περί «ευρείας Μέσης Ανατολής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ