Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Εκοψαν τη φόρα των εργοδοτών

Επανέφεραν στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σχιστού το κοντέινερ όπου θα στεγαστούν τα σωματεία τους

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Σχιστό
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Σχιστό
Τη δύναμη της ενότητας των εργαζομένων για την υπεράσπιση των ταξικών τους συμφερόντων ανέδειξαν για μια ακόμη φορά οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Με οργανωτή των αγώνων τους τα ταξικά τους Συνδικάτα και έχοντας στο πλευρό τους ολόκληρο το ταξικό εργατικό κίνημα του Πειραιά, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τσάκισαν την προσπάθεια των εργοδοτών να θέσουν «εκτός» ΒΙΠΑΣ τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση και δράση. Οι εργάτες, το πρωί της Κυριακής, με μία αιφνιδιαστική κίνηση εγκατέστησαν νέο παράπηγμα, μέσα στο χώρο του Πάρκου για να στεγάσει τα παραρτήματα των σωματείων τους.

Οι επιχειρηματίες του Πάρκου, με ευθύνη της διοίκησης της ΒΙΠΑΣ ΑΕ - στην οποία συμμετέχουν ακόμα η κυβέρνηση μέσω εκπροσώπου του υπουργείου Ανάπτυξης, η Νομαρχία Πειραιά, ο Δήμος Περάματος - την περασμένη βδομάδα, έβγαλαν νύχτα από το χώρο του Πάρκου το κοντέινερ που είχαν εγκαταστήσει οι εργάτες για να στεγάσουν τα παραρτήματα των σωματείων τους. Η αυθαιρεσία των εργοδοτών είχε στόχο να μετατραπεί το Πάρκο σε εργασιακό γκέτο και καρμανιόλα για τη ζωή των εργαζομένων. Ομως η απάντηση που έδωσαν οι εργάτες, με τις συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις και την κίνηση της Κυριακής, έκοψε τη φόρα των εργοδοτών. Ενώ διεκδικούν ιατρείο και πυροσβεστικό σταθμό.

Χτες στη 1.30 το μεσημέρι οι εργάτες έκαναν μαζική συγκέντρωση μέσα στο ΒΙΠΑΣ, μπροστά στο παράπηγμα που θα στεγάσει τα σωματεία τους. Από τους προέδρους του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σ. Πουλικόγιαννη, Παν. Ενωσης Αμμοβολιστών Ι. Δεληγιάννη, Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών Β. Μπίνο και Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων Θ. Παναγιωτόπουλο ειπώθηκε ότι η μάχη για να υπάρχουν τα παραρτήματα των σωματείων στο ΒΙΠΑΣ είχε να κάνει με τις ίδιες τις εργασιακές κατακτήσεις των εργαζομένων. Από τους προέδρους καταγγέλθηκε ότι, αν και είχαν κληθεί, δεν παραβρέθηκαν, και να πάρουν έτσι θέση απέναντι στις ενέργειες της εργοδοσίας, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ, της Νομαρχίας Πειραιά.

Στη συγκέντρωση εκ μέρους του ΚΚΕ χαιρέτισαν ο Γιώργος Τούσσας ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ. Ενώ παραβρέθηκαν ακόμα η Ελπίδα Παντελάκη, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, ο αντιδήμαρχος Νίκαιας κ. Αγγελινιάδης, ο Γιάννης Πατσιλινάκος πρώην δήμαρχος Περάματος, εκπρόσωποι της ΝΑΣ Πειραιά, των ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων κ.ά. Επίσης χαιρέτισε εκπρόσωπος του ΣΥΝ και ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Γλύκας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ