Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βδομάδα δικαστικών εξελίξεων

Τις δαιδαλώδεις διαδρομές που ακολούθησε το «μαύρο χρήμα» από τα ταμεία της «SIEMENS» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να εντοπίσει ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου. Σήμερα αναμένεται να περάσει την πόρτα του ο Θόδωρος Τσουκάτος, υπ' αριθμόν ένα στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Χτες παρουσιάστηκαν στον εισαγγελέα οι επτά που φέρονται ότι ενεπλάκησαν μέσω ισάριθμων τραπεζικών λογαριασμών στη διακίνηση του ενός εκατομμυρίου μάρκων, που σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Τσουκάτος, δόθηκαν ως οικονομική ενίσχυση στο ΠΑΣΟΚ από τη «SIEMENS». Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα του οδηγού του Τσουκάτου, Χρήστου Γενναίου, ο οποίος θα απολογηθεί στον εισαγγελέα σήμερα. Και οι επτά ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία.

Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα ο Θόδωρος Τσουκάτος, ο οποίος εκτιμάται ότι θα ζητήσει προθεσμία για μεθαύριο Πέμπτη, οπότε και αναμένεται να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προτείνει ως μάρτυρες τους οδηγούς του, οι οποίοι φέρονται να μετέφεραν τα χρήματα, και δύο άτομα που διαχειρίζονταν το ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Αύριο, Τετάρτη, έχει κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση πρώην διευθύνων σύμβουλος της «SIEMENS ΕΛΛΑΣ». Χτες κατέθεσε για τρίτη φορά διευθυντικό στέλεχος της «SIEMENS».

Χτες κατέθεσε στον εισαγγελέα συμπληρωματικά και ο επιχειρηματίας Μιχάλης Βόγιας, που φέρεται να συνδέεται με το λογαριασμό των 3,3 εκατομμυρίων μάρκων από τα ταμεία της «SIEMENS». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι τα ποσά διακινήθηκαν αρχικά σε τραπεζικό λογαριασμό του θείου του, Χρήστου Γκάλη, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στο γραφείο του στην Αμερική. Ακόμα, είπε ότι από τα 3,3 εκατομμύρια μάρκα, σε δικό του λογαριασμό κατέληξε το 1 εκατομμύριο προκειμένου να εξοφληθούν υποχρεώσεις που σχετίζονταν με την εξαγωγή μαρμάρων από την Ελλάδα στην Αμερική, ενώ υποστήριξε ότι τις συμβάσεις με τη «SIEMENS» τις υπέγραψε ο θείος του και η δική του εμπλοκή περιορίζεται μόνο στην εκτέλεση του έργου και κυρίως στο κομμάτι των ηλεκτρικών που ήταν και η ιδιότητά του.

Εντός της βδομάδας θα καταθέσουν στον εισαγγελέα ο πρώην οικονομικός διευθυντής του Ταμείου του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Αυγερινός και η ταμίας Δήμητρα Παπαχρήστου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ