Πέμπτη 22 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Οι εκτάσεις ανήκουν στους κατοίκους

Περιοδεία της βουλευτή του ΚΚΕ Σ. Καλαντίδου στην περιοχή

Στο Δήμο Τορώνης Χαλκιδικής όπου συναντήθηκε με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, επισκέφτηκε κλιμάκιο της ΝΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, την περασμένη Δευτέρα, ενώ αργότερα περιόδευσε στο τοπικό διαμέρισμα του Αγίου Νικολάου.

Στη διάρκεια των συναντήσεων έγινε παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για τις διεκδικήσεις των εκτάσεων από τις μονές του Αγίου Ορους. Τα χωράφια αυτά στη Σιθωνία δόθηκαν μετά από απαλλοτρίωση σε κατοίκους της περιοχής, τα καλλιεργούσαν χρόνια και τώρα τους ζητάνε να τα επιστρέψουν. «Πίσω από αυτές τις διεκδικήσεις κρύβονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που θέλουν να πάρουν τεράστιες εκτάσεις, τα καλύτερα κομμάτια γης», επισήμανε η Σ. Καλαντίδου, η οποία κάλεσε το λαό της περιοχής ενωμένος να αντισταθεί στα σχέδια αυτά.

Επίσης, συζητήθηκε το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης των λυμάτων στη θάλασσα, αφού πουθενά δε λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός, η συνεχής αποδυνάμωση των λιγοστών Κέντρων Υγείας, οι χωματερές δίπλα σε δασικές περιοχές που συχνά αποτελούν εστίες πυρκαγιών κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ