Πέμπτη 22 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΜΑΪΚ ΚΑΧΙΛ
Ο βασιλιάς και ο θησαυρός

Δε θα πεθάνετε από ευχαρίστηση. Ωστόσο, θα χαρείτε πολλές καλές και τρυφερές ανθρώπινες στιγμές! Ενας πατέρας, ο οποίος από τις δυσκολίες της ζωής έχει χάσει τα «λογικά» του, βγαίνει, επιτέλους, από το ψυχιατρείο στο οποίο είχε μεταφερθεί για «επισκευή». Τον περιμένει μονάχα η 15χρονη κόρη του. Και τα προβλήματα που παραμένουν!

Ο τέως τρόφιμος του ψυχιατρείου σε καμία περίπτωση δε θέλει να επιστρέψει στο «λογικό» κόσμο. Ζει στο δικό του «κόσμο» και δείχνει ευτυχισμένος. Μέσα στο ψυχιατρείο διάβασε για το θησαυρό ενός Ισπανού αποίκου της εποχής του Κολόμβου. Βγαίνοντας αποφασίζει να ψάξει για το θησαυρό. Οχι τόσο για τα χρήματα, όσο για την ευχαρίστηση. Για να έχει ένα ωραίο σκοπό στη ζωή του.

Την «τρέλα» του πατέρα την πληρώνει η κοπέλα. Η οποία, πια, δουλεύει για να συντηρήσει εκτός από τον εαυτό της και τον πατέρα της. Αυτή η άνιση σχέση κάνει την ατμόσφαιρα τεταμένη. Σιγά - σιγά, όμως, πατέρας και κόρη γνωρίζονται! Αρχίζει ο ένας να εκτιμάει τον άλλον. Στο τέλος θα κυνηγήσουν και θα βιώσουν και οι δυο το όνειρο και την ομορφιά! Θα πάρουν κατά μήκος το ποτάμι ψάχνοντας για το θησαυρό!..

Μια «φευγάτη» ταινία. Μια τρυφερή «φευγάτη»ταινία. Μια τρυφερή και ανθρώπινη κινηματογραφική μουσική φράση. Με θαυμάσιες εικόνες. Με καλές ερμηνείες. Με εξαιρετική μουσική. Θα ξεκουραστείτε. Και θα νιώσετε πιο ανάλαφροι (θα επιδράσει πάνω σας η ποίηση της ταινίας).

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Ιβαν Ρέιτσελ Γουντ, Γουίλις Μπερκς, Λόρα Κάσεργκους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org