Πέμπτη 22 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Διογκώνονται τα προβλήματα

Ακαρπη ήταν η συνάντηση που έγινε πριν λίγες μέρες στο υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ των Π. Γεωργιάδη. γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Β. Ριζά, γγ του υπουργείου Υγείας, Γ. Φωτεινόπουλου, προέδρου του ΟΚΑΝΑ, των εκπροσώπων της ΚΕΔΚΕ, Κ. Βιρβιδάκη και Σ. Δανιηλίδη, με το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης.

Από τη μεριά του υπουργείου Υγείας και του ΟΚΑΝΑ υπήρξε η προφορική δέσμευση ότι θα δοθούν στα Κέντρα Πρόληψης περίπου 2 εκατ. ευρώ, μέρος των οφειλών του υπουργείου Υγείας (το συνολικό χρέος είναι 7 εκατομμύρια ευρώ), αυτές τις μέρες. Να σημειωθεί ότι ακόμη κι αν δοθούν αυτά τα χρήματα δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε λειτουργικές ανάγκες, καθώς οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα 72 Κέντρα Πρόληψης παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και ήδη έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα. Σχετικά με το αίτημα των εργαζομένων για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τα Κέντρα Πρόληψης, οι αρμόδιοι φορείς απέφυγαν να πάρουν θέση.

Με αφορμή την ασφυκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στα Κέντρα Πρόληψης και τη δράση του ΚΠ «ΔΙΟΔΟΣ» στη Ρόδο που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, η Α' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου σε ανακοίνωσή της επισημαίνει «την καίρια σημασία που έχει η πρόληψη» και τη «σημαντική συμβολή της "ΔΙΟΔΟΥ" στον τομέα της αγωγής υγείας και της πρόληψης στην περιοχή μας». Παράλληλα, καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική που επιχειρεί να επιβάλλει την υποβάθμιση ή την κατάργηση των ΚΠ και απαιτεί τη γενναία και άμεση χρηματοδότησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ