Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Μάη 2008 - αριθ. φύλλου: 10078

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΗΛΕΙΑΣ
Πρωτοβουλίες δράσης από την Επιτροπή Αγώνα

Με περιοδείες, συσκέψεις και εκδηλώσεις στις κατεστραμμένες περιοχές της Ηλείας συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυροπλήκτων, προκειμένου οι πυρόπληκτοι να διεκδικήσουν να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια.


ΣΕΛ.  21
ΕΣΘΟΝΙΑ
Σε δίκη και ο τελευταίος Σοβιετικός ήρωας

Ο 89χρονος παρασημοφορημένος «Ηρωας της ΕΣΣΔ», Αρνόλντ Μέρι, βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών της Εσθονίας, που του προσάπτουν ότι συμμετείχε το Μάρτη του 1949 στην εκτόπιση συνεργατών των εσθονικών «Ες-Ες».


ΣΕΛ.  17

Οργανωμένη ΜΑΖΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ από το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα

Κόντρα στην πολιτική ΕΕ - ΝΔ/ΠΑΣΟΚ - πλουτοκρατίας, προβάλλει η ανάγκη διεκδίκησης ενός πανεπιστημίου δημόσιου, δωρεάν, σε μια οικονομία που θα αναπτύσσεται σε όφελος των λαϊκών αναγκών

  • Εμμένει στην ολομέτωπη επίθεση στην Παιδεία η κυβέρνηση, προτάσσοντας την εφαρμογή του νόμου-πλαισίου, την προώθηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, συνδέοντας τόσο τα ιδιωτικά πανεπιστήμια όσο και την «ιδιωτικοποίηση» των δημοσίων με χορηγούς.
  • Στην ίδια λογική και ο Ε. Βενιζέλος τονίζοντας ότι μπορεί χωρίς αναθεώρηση του άρθρου 16 να γίνουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, δείχνοντας ταυτόχρονα τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ στην εφαρμογή του νόμου-πλαισίου, με κάλεσμα συστράτευσης «στη διασφάλιση ομαλής διεξαγωγής των πρυτανικών εκλογών».
  • Διάφοροι πανεπιστημιακοί - υπερασπιστές των αναδιαρθρώσεων του ΣΥΡΙΖΑ,(ΑΡΜΕ, παράταξη της ΑΡΣΗ), με αρθρογραφία δηλώνουν ότι ο νόμος εφαρμόζεται στα ιδρύματα και οι απερχόμενες πρυτανικές αρχές, που διοργανώνουν την εκλογική διαδικασία, πρέπει να σημάνουν συναγερμό για τη διεξαγωγή τους.
  • Απέναντι σ' αυτήν την πολιτική, οι φοιτητές και οι σπουδαστές να αντιπαραθέσουν τη μαζική, αγωνιστική τους δράση, μέσα στα ιδρύματα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές και τα μέσα, με μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων και στο συλλαλητήριο στις 23 Μάη.

ΣΕΛ.  10  -  12

ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Διαμαρτυρία ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης

Το συνολικό ζήτημα της Υγείας και των συνεπειών από την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, ανέδειξαν χτες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας. Ο υφυπουργός Υγείας, Γεώργιος Παπαγεωργίου, κυνικά διακήρυξε την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει την ταξική αντιλαϊκή πολιτική της. Η ένταση των προσπαθειών για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα από τα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ ήταν η απάντηση που έδωσαν στον υφυπουργό οι συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος.


ΣΕΛ.  19

Αντικομμουνισμός ΕΡΤ

Η ΕΡΤ (δορυφορικό πρόγραμμα) διαφημίζει στην εκπομπή «Πορτρέτα» συνέντευξη του Κ. Ζουράρι σε κάποιον Τάκη Χατζή. Σε αυτή τη συνέντευξη, σύμφωνα με το τρέιλερ, ο Κ. Ζουράρις αποκαλεί το ΚΚΕ «κλινικά νεκρό, που δεν το ξέρει»... Αξιος! Και καλά ο Ζουράρις..! Η ΕΡΤ όμως και ο Τ. Χατζής, τόσο ενθουσιάστηκαν από την ανοησία, ώστε την προβάλλουν και διαφημιστικά; Ο αντικομμουνισμός παίρνει και θα πάρει (πρέπει να πάρει) ακόμα πιο ισχυρή απάντηση!



ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις

Η «Εθνική» ανακοίνωσε «αυξήσεις», συνεχίζοντας να αρνείται τη συμμετοχή εκπροσώπου της στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Το ΚΚΕ καλεί τους τραπεζοϋπαλλήλους να απαντήσουν αγωνιστικά και ταξικά στην προκλητικότητα των τραπεζιτών.


ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ