Πέμπτη 22 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Ο Αντονιόνι κατατροπώνει τον Indiana Jones

«Zabriskie Point» εναντίον «Indiana Jones». Ο χρόνος αποφάσισε: νικητής ο Μικελάντζελο Αντονιόνι. Η ταινία του, μια δυνατή κριτική ματιά πάνω στον καπιταλισμό και τις αξίες του, εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, παρότι έχουν περάσει 40 ολόκληρα χρόνια από την έναρξη των γυρισμάτων! Η ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ γέρασε πριν ακόμα βγει στις αίθουσες! Είναι μια ακόμα επανάληψη του γνωστού θέματος: Μάγκας αρχαιολόγος τα κάνει γης μαδιάμ!

Το ντοκιμαντέρ του Βραζιλιάνου, Νοτιοαμερικανού καλύτερα, αφού γεννήθηκε στη Βραζιλία και μεγάλωσε στο Εκουαδόρ, αλλά η ταινία του αναφέρεται στη Βολιβία, Αλεχάντρο Λάντες, «Cocalero» είναι μια ενδιαφέρουσα - και διδακτική ματιά - για την άνοδο του Εβο Μοράλες στην προεδρία της χώρας του.

«Ο Βασιλιάς και ο Θησαυρός» του Μάικ Κάχιλ, είναι μια «φευγάτη» ταινία! Ενας ονειροπαρμένος πατέρας, με πολλή τρυφερότητα και με αρκετό χιούμορ, οδηγεί την κόρη του στη δική του «τρέλα». Στο όνειρο! «Το Κλειδί», του Γκιγιόμ Νικλό, είναι η, σχεδόν απαραίτητη, αστυνομική ταινία της εβδομάδας. Ενα ακόμα γαλλικό φιλμ νουάρ. Συμμορίες, ναρκωτικά και αμαρτίες γονέων!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org