Πέμπτη 22 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΓΚΙΓΙΟΜ ΝΙΚΛΟ
Το κλειδί

Καλά, είναι γνωστό πως οι Γάλλοι φτιάχνουν καλές αστυνομικές ταινίες. Το φιλμ νουάρ είναι η σπεσιαλιτέ τους. Ομως, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει σώνει και καλά να παραμείνουν εκεί. Ο κόσμος στο μεταξύ έχει αλλάξει! Ο Σαρκοζί δεν αστειεύεται! Εχει βάλει αμέτι μοχαμέτι να κάνει τη Γαλλία γυάλα!

Δεν ξέρω, λοιπόν, τι μπορεί να προσφέρει σήμερα μια ακόμα γαλλική αστυνομική ταινία (με όλα αυτά τα προβλήματα). Και μάλιστα χωρίς κάποια ανανέωση, κάποια συγκεκριμένη (γιατί να γυριστεί) δικαιολογία. Χωρίς να φέρνει κάτι καινούριο...

Πάλι καλοί και κακοί. Πάλι έμποροι ναρκωτικών. Πάλι η μοιραία γυναίκα και ο άντρας της θυσίας. Ο οποίος πληροφορείται ξαφνικά και ανεπάντεχα πως ο πατέρας του - τον οποίο δε γνώρισε ποτέ - πέθανε! Πηγαίνοντας να παραλάβει τη στάχτη του πατέρα του μπλέκεται με μια παράξενη συμμορία εμπόρων ναρκωτικών. Εκεί συναντάει και μια γυναίκα που θα αλλάξει τη ζωή του (είναι παντρεμένος και ερωτευμένος με τη δική του γυναίκα).

Παράλληλα, μια αστυνομικός, που μοιάζει με τον μακαρίτη Ζαν Γκαμπέν, παλιό πρωταγωνιστή μεγάλου αριθμού αστυνομικών ταινιών, ψάχνει για τα ίχνη ενός ανθρώπου που θάφτηκε ζωντανός. Και από κοντά ένας πατέρας που αναζητεί τα ίχνη της χαμένης κόρης του. Μύλος, δηλαδή!

Αυτός ο μύλος πρέπει να δεχτούμε, αν αυτό σημαίνει κάτι, πως είναι καλογυρισμένος. Εχει ατμόσφαιρα. Πολλές φορές θυμίζει παλιές κλασικές γαλλικές αστυνομικές ταινίες. Αυτά και τίποτα περισσότερο!

Παίζουν: Βανέσα Παραντί, Γκιγιόμ Κανέ, Μαρί Ζιλέν, Τερί Λερμίτ, Ζαν Ροσφόρντ, Ζοσιάν Μπαλασκό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ