Σάββατο 23 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Χρονίζουν τα προβλήματα

Σχετική Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν κομμουνιστές βουλευτές

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Ρόδου, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Γιώργος Μαυρίκος, Λίλα Καφαντάρη και Σταύρος Σκοπελίτης. Πιο συγκεκριμένα, στην Ερώτησή τους, οι κομμουνιστές βουλευτές, σημειώνουν:

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Ρόδου είναι τεράστια, με αποτέλεσμα να λειτουργεί οριακά. Τα προβλήματα αυτά έχουν έρθει και έχουν συζητηθεί επανειλημμένα στη Βουλή, με ερωτήσεις του Κόμματός μας.

Από το 2000 οπότε έγινε η μεταφορά του Νοσοκομείου από το παλιό κτίριο στο νέο, η κατάσταση επιδεινώθηκε καθώς δεν καλύφθηκαν με προσλήψεις οι αυξημένες νέες ανάγκες του σε προσωπικό προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά οι νέες μονάδες του με πρόσχημα το παλιό οργανόγραμμα. Αυτή τη στιγμή οι ελλείψεις σε προσωπικό, σύμφωνα με εκτιμήσεις του συλλόγου των εργαζομένων και των υπηρεσιακών στελεχών, στο νοσηλευτικό προσωπικό φτάνουν τις 270, στο ιατρικό τις 50.

Τα προβλήματα θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο αφού ετοιμάζονται από τη διοίκηση του νοσοκομείου οι απολύσεις 40 νοσηλευτών μέσα στο Φλεβάρη γιατί λέει "έχουν προσληφθεί ως εποχιακοί" Επιπλέον, ο Μαγνητικός Τομογράφος και το ένα τμήμα του Ακτινολογικού δε λειτουργούν, με πρόσχημα τη συντήρησή τους.

Οι κυβερνήσεις επανειλημμένα δεσμεύτηκαν για την τροποποίηση του οργανογράμματος στα 7 χρόνια από τη μεταφορά του νοσοκομείου. Τελευταία δέσμευση ήταν για το Μάρτη του 2007 αλλά ήταν στα πλαίσια της καλλιέργειας ψεύτικων προσδοκιών και τίποτε παραπάνω.

Ολα αυτά τα συσσωρευμένα προβλήματα έχουν οδηγήσει σε απαξίωση του Δημόσιου Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί αρκετό προσωπικό και οι ασθενείς να σπρώχνονται στον ιδιωτικό τομέα ή να μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Αθήνας ή της Κρήτης. Η οικονομική δε επιβάρυνσή τους, γίνεται Γολγοθάς για πολλές οικογένειες, για την αντιμετώπιση από κάθε πλευρά, του προβλήματος της υγείας τους.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσων χρόνων, η αυτοθυσία και μόνο του ήδη υπηρετούντος προσωπικού, κρατούν σε υποτυπώδη λειτουργία το Νοσοκομείο της Ρόδου, αλλά η ψυχική και η σωματική εξάντληση των εργαζομένων αυτών, επήλθε θέλοντας και μη.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι προτίθεται να κάνει ώστε άμεσα:

-- Να καλυφθούν με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό όλες οι αναγκαίες θέσεις και να υπάρξει η αναγκαία υποδομή και τεχνική υποστήριξη για τη σωστή λειτουργία του εξοπλισμού του νοσοκομείου.

-- Να προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση ενός σχεδίου ανάπτυξης του νοσοκομείου με δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που θα εξυπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες της Ρόδου και των γύρω νησιών.

-- Να παρθούν μέτρα για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις γιατί είναι άκρως απαραίτητοι για τη στοιχειώδη λειτουργία του νοσοκομείου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ