Σάββατο 23 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Κάλεσμα κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στα Βαλκάνια

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια σημειώνει:

«Το ΠΑΜΕ απευθύνεται στην εργατική τάξη και εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία του για τις επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια, που διαμορφώνονται με την επέμβαση των ιμπεριαλιστών και την όξυνση του ανταγωνισμού τους.

Η ανακήρυξη της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου και η δημιουργία ενός ακόμα κράτους προτεκτοράτου που στηρίζεται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι συνέχεια της πολιτικής που έκοψε φέτες τη Γιουγκοσλαβία, που οδήγησε στο ΝΑΤΟικό βομβαρδισμό της χώρας αυτής το 1999 και γέμισε την περιοχή με αμερικανικές, ΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις.

Η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους κατά των λαών της περιοχής, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.

Ανοίγει το δρόμο για αλλαγές των συνόρων, υπονομεύει την εδαφική ακεραιότητα κρατών, διαμορφώνει συνθήκες νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα να αντιδράσουν άμεσα και αποφασιστικά.

-- Να αντιπαλέψουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και να καταδικάσουν μαζικά την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που δίνει τόσα χρόνια γη και ύδωρ στους δυνάστες των λαών.

-- Να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να μην αναγνωρίσει την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου.

-- Να απαιτήσουν την απόσυρση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται σε άλλες χώρες, σε ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει.

Οι εργάτες, οι εργαζόμενοι των Βαλκανικών κρατών έχουν υποχρέωση να δυναμώσουν την ταξική τους ενότητα και να αντιπαλέψουν διχαστικές πολιτικές, να αναπτύξουν κοινή δράση κατά των ιμπεριαλιστών, να ορθώσουν μέτωπο κατά των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεων που καταπατούν τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και στηρίζουν τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ