Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Φλεβάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10010

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στα Βαλκάνια
  • Η «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσυφοπεδίου, η υπόθεση της ΠΓΔΜ είναι αποτέλεσμα του σφοδρού ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς πετρελαίου - φυσικού αερίου και την απόκτηση μεγαλύτερων μεριδίων στις αγορές.
  • ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όχι μόνον δεν αμφισβήτησαν τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, της ΕΕ, του NATO στην περιοχή, αλλά στην κυριολεξία έδωσαν «γην και ύδωρ» για να προωθηθούν αυτοί. Ο ΣΥΝ εκτιμά ότι τη «ζημιά» την έκανε η «κυβέρνηση Μπους», ενώ «βγάζει λάδι» την ΕΕ. Το ίδιο και ο ΛΑ.Ο.Σ. που μιλάει για «νίκη των ΗΠΑ».
  • Το ΚΚΕ καλεί τους λαούς, πρώτα απ' όλα τον ελληνικό, να ανατρέψουν τους συσχετισμούς, να εμποδίσουν τις κυβερνήσεις να συμμετάσχουν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, όπως είναι οι κατοχικές δυνάμεις στο Κόσσοβο, η αναγνώριση της «ανεξαρτητοποίησης», η επιστροφή του στρατού στην Ελλάδα, η παραπέρα διεύρυνση του NATO και της ΕΕ.

ΣΕΛ.  1  -  5,   7

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Επί ποδός το ΠΑΜΕ για απεργιακή κλιμάκωση

Καθώς μέσα στη βδομάδα η κυβέρνηση της ΝΔ αναμένεται να κάνει γνωστό το αντεργατικό περιεχόμενο του σχεδίου νόμου για την κοινωνική ασφάλιση ήδη οι ταξικές δυνάμεις έχουν μπει μπροστά για να απαντήσουν στο αντιασφαλιστικό πακέτο με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Υπηρετώντας με συνέπεια την ανάγκη για κλιμάκωση της πάλης, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, αποφάσισαν την προκήρυξη απεργίας.


ΣΕΛ.  8

Τους ξανάπιασε ο πόνος...

Ξανάρχισαν τα σενάρια αστικών επιτελείων και ορισμένων εντύπων περί αλλαγών στο ΚΚΕ, διάταξης των στελεχών του και σχεδιασμών στο Κόμμα. Γνωρίζουν πώς λειτουργεί το ΚΚΕ. Αλλά επιμένουν, γιατί πιστεύουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν συγχύσεις, ερωτηματικά, να δυσκολέψουν γενικότερα το Κόμμα και τη δουλειά του. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι θα εντείνουν τις επιθέσεις τους. Αλλωστε το είχαμε προβλέψει, γιατί ξέρουμε πως θέλουν να ανακόψουν τη δυναμική επίδρασης του ΚΚΕ στην πολιτική ζωή που έχει να κάνει με τη σταθερότητα αρχών του, τη σωστή στρατηγική του που επιβεβαιώνονται με την εμπιστοσύνη πλατιών εργατικών και λαϊκών μαζών και νεολαίας στο ΚΚΕ. Τους προκαλούμε πολλούς πονοκεφάλους και μέσα και έξω από την Ελλάδα. Αν δεν είχαμε αυτήν την πολιτική δε θα είχαν τέτοια αγωνία. Αλλά το ΚΚΕ δεν καθορίζει την πολιτική του με κριτήριο το βαθμό αποδοχής, ή έστω και ανοχής από τα συμφέροντα των κυρίαρχων. Κατανοούμε την πρεμούρα τους, για την πορεία του Κόμματος και την ηγεσία του. Αυτή η ταχτική τους, μας δίνει νέα, ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, για πιο δυναμική δράση με την πολιτική μας μέσα στο λαό. Και να είναι σίγουροι όλοι οι αγωνιούντες για ένα πράγμα: Το ΚΚΕ, στην 90χρονη πορεία του, δίνει λόγο για τη δράση του αποκλειστικά και μόνο στην εργατική τάξη και το λαό. Αυτό κάνει και αυτό θα κάνει.




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ