Κυριακή 3 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κατά των αντιλαϊκών σεναρίων

Το πολιτικό σκηνικό χρειάζεται ανατροπή και όχι αναμόρφωση. Ο λαός πρέπει να εγκαταλείψει τώρα, μαζικά και οριστικά, τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου»

  • Ο δρόμος, για να κατακτήσει ο λαός πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, είναι να συνδέει τους αγώνες του για την αποτροπή των αντιδραστικών μέτρων και την απόσπαση κατακτήσεων, όπου αυτή γίνεται, με το στόχο της ριζικής αλλαγής στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.
  • Οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον και πρέπει να επιδιώκουν να είναι όσο γίνεται πιο αδύναμη η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση. Εχουν συμφέρον να αντιπαλεύουν και να ακυρώνουν με τον αγώνα τους αντιλαϊκά μέτρα και επιλογές, να ενώνουν τη δύναμη και να χτίζουν τη συμμαχία τους, μέχρι να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις, για να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική.
  • Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί ιδιαίτερα τις νέες γενιές της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της μικρομεσαίας αγροτιάς, τους νέους και τις νέες, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, να αναλάβουν το δικό τους ρόλο στο πλευρό της εργατικής τάξης, όλων των λαϊκών δυνάμεων, για την επιβολή μιας άλλης πορείας αντίστοιχης με την κοινωνική προσφορά τους ως παραγωγών όλου του πλούτου που παράγεται.
  • Η απάντηση, που πρέπει να δοθεί στην πλουτοκρατία και στα κόμματά της, σε κάθε επίδοξο «αναμορφωτή» του πολιτικού συστήματος, είναι: Αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ του ΚΚΕ, συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, πάλη για τη λαϊκή εξουσία. Αυτή την προοπτική σαλπίζει το ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org