Κυριακή 3 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο εξοπλισμός των πυροσβεστών

Μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η επιλογή της κυβέρνησης να αφήσει τους εποχικούς πυροσβέστες στη μοίρα τους, από πλευράς εξοπλισμού και να τους στείλει στη φωτιά, το επόμενο καλοκαίρι, σαν πρόβατα ...επί σφαγή, όπως αποκάλυψε ο «Ρ». Οπως τυχαία δεν μπορεί να είναι η επιλογή να αφήσει το Πυροσβεστικό Σώμα με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα και να προχωρήσει σε προσλήψεις που ούτε καν μπορούν να καλύψουν τις θέσεις όσων συνταξιοδοτηθούν.

Στόχος και πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι η ασφάλεια των εργαζομένων στην Πυροσβεστική, είτε μόνιμων είτε εποχικών. Πώς θα μπορούσε να είναι, όταν οι μόνιμοι καλούνται να... διπλασιαστούν για να κάνουν τη δουλειά τους. ΄Η όταν οι εποχικοί θα παλέψουν και αυτό το καλοκαίρι χωρίς ειδικές στολές, χωρίς γάντια και χωρίς μάσκες.

Πρόθεσή της είναι μόνο η καταστολή και η αστυνομοκρατία. Γι' αυτό και στελέχωνε, την περίοδο των πυρκαγιών, τη Νέα Αγροφυλακή. Γι' αυτό και εξόπλισε τους άνδρες των δυνάμεων καταστολής της ΕΛ.ΑΣ. (βλέπε ΜΑΤ) με πλήρως πυρίμαχες στολές προκειμένου να αντιμετωπίζουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org