Κυριακή 3 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κοροϊδία στους πρόσφυγες

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τέσσερα διαμερίσματα - όλα κι όλα - ενοικιάζονται στην Αθήνα για τη φιλοξενία των αιτούντων ασύλου προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική! Συγκεκριμένα (σύμφωνα με δημοσιεύματα), με κονδύλι ύψους 100.000 ευρώ του προγράμματος «Στέγη Α», που εφαρμόζεται από τη ΜΚΟ Praksis και χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων και κατά 25% από το υπουργείο Υγείας, πρόσφυγες μπορούν να διαμείνουν εκεί για 9 μήνες.

Από τη μια, εδώ και βδομάδες παρακολουθούμε ένα ανελέητο κυνηγητό των Αφγανών, Ιρανών και Ιρακινών προσφύγων στην Πάτρα, τους καταυλισμούς της ντροπής και την απάνθρωπη συμπεριφορά προς ανθρώπους διωγμένους από τα ιμπεριαλιστικά πυρά, και από την άλλη «ενημερωνόμαστε» για την ύπαρξη 4 διαμερισμάτων, που φιλοδοξία του προγράμματος είναι να γίνουν 5 και 7!

Βέβαια, το παραπάνω πρόγραμμα της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης συμπορεύεται με την πολιτική χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα, αφού το 2005 από τις 9.050 αιτήσεις αναγνωρίστηκε προσφυγικό καθεστώς σε μόλις 39 άτομα, το 2006 από τις 12.267 αιτήσεις σε 64 ανθρώπους και μέχρι τον Ιούνη του 2007 από τις 14.559 αιτήσεις σε μόλις 4 άτομα...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org