Με εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, που έγινε χτες στη Ραφήνα, σηματοδοτήθηκε η δράση του Κόμματος για το σημαντικό λαϊκό πρόβλημα του νερού, που πλήττει όλο το Λεκανοπέδιο
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση |
Αυτό ήταν το πνεύμα - αλλά κυρίως η απόφαση - που εκφράστηκε στη χτεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ στη Ραφήνα, με θέμα το συντονισμό και τη δράση απέναντι στο πρόβλημα της ποιότητας του νερού στην Ανατολική Αττική, στην οποία παρέμβαση έγινε και από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Πλήθος μελών, φίλων, οπαδών του Κόμματος, αλλά και εκπρόσωποι δεκάδων φορέων της περιοχής πλημμύρισαν την αίθουσα της εκδήλωσης, δείχνοντας με τη συμμετοχή τους, αλλά κυρίως με τις ερωτήσεις και παρεμβάσεις τους, τη σημασία που έχει αποκτήσει για την περιοχή το πρόβλημα της διαρκούς μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, αλλά και γενικότερα του περιβάλλοντος. Στην εκδήλωση συμμετείχε και αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ, αποτελούμενη από τον Γιώργο Πάντζα και τον Ηλία Νικολόπουλο, καθώς και νομαρχιακοί σύμβουλοι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» από την Ανατολική και Δυτική Αττική.
Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία από το στέλεχος της ΚΟ Αττικής Γιώργο Μπιθυμήτρη, ο οποίος σημείωσε ότι «η υποβάθμιση της ποιότητας του νερού έχει διαπιστωθεί από έρευνες (ΠΕΧΩΔΕ, ΙΓΜΕ, Τμήμα Γεωλογίας Πανεπιστημίου Αθηνών) και συνδέεται με τη βιομηχανική δραστηριότητα, τα αστικά λύματα, ελλείψει υποδομών, τις ανεξέλεγκτες χωματερές και τις πλημμελείς υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ».
«Γι' αυτό πρέπει, επισήμανε στη συνέχεια, το λαϊκό κίνημα να απαιτήσει άμεσα μέτρα και να βάλει τη διεκδίκησή τους στην ημερήσια διάταξη μέσα από μαζικές οργανώσεις του, τα συνδικάτα, τους αγροτικούς συλλόγους, τους επαγγελματικούς φορείς, τα μαθητικά συμβούλια».
Ιεραρχώντας και αναλύοντας στη συνέχεια τα αιτήματα που θέτει το ΚΚΕ, τόνισε ότι αυτές οι δέσμες μέτρων θα μπορούσαν να ανακουφίσουν προσωρινά τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων, συνεπικουρούμενες από τις δημοτικές και νομαρχιακές αρχές. Οι λαϊκές ανάγκες, όμως, μπορούν να ικανοποιηθούν ριζικά μόνο με αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Θανάσης Παντελόγλου, χημικός μηχανικός, ο οποίος αναφέρθηκε σε πολλές περιπτώσεις μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα και ιδιαίτερα από εξασθενές χρώμιο.
«Είμαστε, όπως είπε χαρακτηριστικά, στα πρόθυρα της εντατικής, είμαστε τοξινωμένοι και αυτό είναι ένα παράνομο ρίσκο, το οποίο δεν πρέπει να το ανεχτούμε άλλο. Πρέπει να ξεσηκωθούμε και να απαιτήσουμε να μην παίζουν με τις ζωές μας. Γιατί ανάπτυξη με θυσία ανθρώπινες ζωές, δε θέλουμε».