Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 31 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9990

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
Σήμερα η συγκέντρωση στον Πειραιά

Σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, από την πλατεία Κοραή, στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Σωματείων Πειραιά, γίνεται ένα ακόμα αποφασιστικό μεγάλο βήμα για τον αγωνιστικό συντονισμό των εργαζομένων του Πειραιά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πρώτου λιμανιού της χώρας, όπως και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.


ΣΕΛ.  13

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ταξική συνεννόηση θέλει η ΓΣΕΕ

Σε άμεση απάντηση των εργατών στους τόπους δουλειάς και σε καθολική συμμετοχή στην απεργία στις 13 Φλεβάρη καλούν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ

  • Ακρως προκλητικοί εμφανίστηκαν οι βιομήχανοι στη χτεσινή πρώτη συνάντηση, για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις. Υπερασπίζοντας την υψηλή κερδοφορία τους, έκαναν λόγο για «αυξήσεις» στο ύψος του επίσημου πληθωρισμού (σύμφωνα με εκτιμήσεις 2,8% - 2,9%), ενώ απαίτησαν επί της ουσίας να μην έχουν γενική ισχύ τα κατώτερα μεροκάματα. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στα πλαίσια της συναντίληψής της με τις εργοδοτικές οργανώσεις περί ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας, έψαχνε για προσχήματα και ευχήθηκε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις σε κλίμα συνεννόησης!
  • Το ΠΑΜΕ χαρακτήρισε τη στάση του ΣΕΒ εχθρική και κάλεσε τους εργαζόμενους να απαντήσουν με τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 13 του Φλεβάρη. Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Οι θέσεις του ΣΕΒ συνιστούν κλιμάκωση της ταξικής επίθεσης κατά της εργατικής τάξης. Οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι συνένοχες για τα μεγάλα κέρδη των βιομηχάνων και τους εξευτελιστικούς μισθούς των εργαζομένων. Ουσιαστική αύξηση μισθών, διεκδίκηση και κατάκτηση δικαιωμάτων μπορεί να γίνει μόνο με πάλη που στρέφεται κατά της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

ΣΕΛ.  10  -  11

Eurokinissi

ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Θα πάρουν εξοπλισμό μετά την αντιπυρική περίοδο!

Η κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις, ετοιμάζεται να στείλει τους 5.500 εποχικούς πυροσβέστες, και αυτό το καλοκαίρι, χωρίς βασικά μέσα προστασίας! Ο «Ρ» αποκαλύπτει έγγραφο του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με το οποίο οι πυροσβέστες θα παραλάβουν μεγάλο μέρος του εξοπλισμού τους (στολές, μπότες, γάντια κ.ά.) προς το τέλος ή ακόμη και μετά την αντιπυρική περίοδο του 2008. Κι όλα αυτά όταν στις περσινές πυρκαγιές κάηκαν 75 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 9 εποχικοί πυροσβέστες.


ΣΕΛ.  21

Το ΚΚΕ για τη «ΖΗΜΕΝΣ»

Η τοποθέτηση της κυβέρνησης, ότι για την «υπόθεση "Ζήμενς"» αρμόδια είναι η Δικαιοσύνη, δείχνει και πάλι ότι συνεχίζει την πάγια τακτική της να παραπέμπει τα πάντα στη Δικαιοσύνη, αποσείοντας τη δική της πολιτική ευθύνη να πέσει φως στην υπόθεση.

Το ΚΚΕ επιμένει στην ανάγκη να διαλευκανθεί πλήρως το όλο θέμα, όπως το εξέφρασε και με τη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή.



ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ
Ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί χειραγώγησης

Την προσπάθεια για χειραγώγηση και ενσωμάτωση της νεολαίας μέσα από τη λειτουργία των λεγόμενων Τοπικών Συμβουλίων Νέων ενεργοποιεί η κυβέρνηση. Χτες ορίστηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των πρώτων συμβουλίων.


ΣΕΛ.  19
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ - ΔΑΣΚΑΛΟΙ
Συζητούν για απεργίες

Σε πάλη ενάντια στο σύνολο των στρατηγικών επιλογών του μεγάλου κεφαλαίου σε εκπαίδευση και εργασία, καλεί τους εκπαιδευτικούς η ΕΣΑΚ ΔΕΕ στις Γενικές Συνελεύσεις δασκάλων και καθηγητών.


ΣΕΛ.  18
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
Επίθεση των ΜΑΤ σε κινητοποίηση κατοίκων

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε κινητοποίηση των κατοίκων που αντιδρούν στην επικείμενη κατασκευή διανομαρχιακού ΧΥΤΑ στην περιοχή Αριζα της Θεσπρωτίας.


ΣΕΛ.  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ