Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αν ... κληρώσει θα πάει στο υπόγειο

Το νηπιαγωγείο γίνεται υποχρεωτικό, αλλά όχι απαραίτητα ...δημόσιο. Φέτος, για πρώτη φορά εφαρμόστηκε η ενός χρόνου υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, χωρίς, όμως, να εξασφαλίσει η κυβέρνηση ότι θα υπάρχουν δημόσια νηπιαγωγεία με επαρκείς υποδομές για να καλύψουν τις ανάγκες. Ετσι, φέτος 35.000 προνήπια γράφτηκαν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, από 4.500 πέρσι!

Μόνο στη Νομαρχία Πειραιά 1.500 παιδιά πήγαν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Στο 5ο Διαμέρισμα Πειραιά, περίπου 55 - 60 προνήπια μετά από κλήρωση τέθηκαν εκτός Προσχολικής Αγωγής, το ίδιο και στο Πόρτο Ράφτη με άλλα 35 προνήπια να μένουν εκτός. Δηλαδή, αν ...κληρώσει, τότε το τετράχρονο θα σταθεί «τυχερό» και θα έχει μια θέση στα υπόγεια, στις αποθήκες και τα κοντέινερ, όπου γίνεται σήμερα η προσχολική αγωγή!

Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρθηκαν προχτές, κατά τη διάρκεια κοινής σύσκεψης των Ομοσπονδιών Γονέων Αθήνας, Πειραιά και Ανατ. Αττικής. Οι γονείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και δηλώνουν αποφασισμένοι να ορθώσουν εμπόδια στην παράδοση της δημόσιας Προσχολικής Αγωγής και σιγά σιγά ολόκληρης της εκπαίδευσης στα ιδιωτικά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ