Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Κούκος μονός (;)

Ετρεξε το κλεφτόπουλο σα να 'τανε ζαρκάδι,/

ψηλά στη ράχη του βουνού και τρεις φορές φωνάζει:/

«Ο κούκο Δήμος έφυγε, ο κούκο Δήμος πάει».

*

Πράγματι, όμως; «Πάει;»...

Η επιλογή ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή ήταν ό,τι πιο βολικό τούτη τη στιγμή:

Πρώτον, ήταν η πιο βολική εξέλιξη για τον ίδιο, που αντί τον ευθύ δρόμο της παραίτησης, διάλεξε την ευκολία της ανεξαρτητοποίησης. Δηλαδή, τη διατήρηση της βουλευτικής ασυλίας, αλλά και της διατήρησης της βουλευτικής ψήφου που μπορεί να είναι «διαπραγματεύσιμη» στο πλαίσιο μιας κυβερνητικής εξουσίας με οριακή πλειοψηφία.

Δεύτερον, ήταν η πιο βολική εξέλιξη και για την κυβέρνηση, που από τους χειρισμούς της δείχνει να πιστεύει ότι το πλήγμα της ανεξαρτητοποίησης είναι μικρότερο από μια παραίτηση. Και τούτο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, όπως φαίνεται να εκτιμούν στο Μαξίμου, το «152» του αριθμού των βουλευτών της ΝΔ μπορεί να διατηρηθεί και διά της μορφής του «151+1». Πολύ περισσότερο που αυτός ο ένας, βρίσκεται σε «εκκρεμότητα» και επομένως χρειάζεται στηρίγματα...

*

Ορισμένοι θα έμπαιναν στον πειρασμό να υποστηρίξουν ότι πρόκειται για μια εξέλιξη πλήρως ενταγμένη στο «εκβιαστικό» κλίμα των ημερών. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι μια εξέλιξη απολύτως συνεπής με την καθεστηκυία αντίληψη περί «κάθαρσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ