Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Χάνει βουλευτή;

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν στο ΛΑ.Ο.Σ. μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσει στο εκλογοδικείο την έδρα του ο σημερινός βουλευτής τους Κ. Αϊβαλιώτης, στενός συνεργάτης του προέδρου Γ. Καρατζαφέρη. Η Αν. Αθήνη, που ετοιμάζεται να καταλάβει τη θέση του, λοξοκοιτάζει προς ΝΔ, ενώ διάφορα κέντρα κάνουν λόγο και για νυν βουλευτές του κόμματος που παζαρεύουν «μεταγραφή».

Ο Κ. Αϊβαλιώτης δεν έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, δικαιολογούμενος ότι εργαζόταν στα κεντρικά της ΕΕ στις Βρυξέλλες (ήταν συνεργάτης του τότε ευρωβουλευτή της ΠΟΛ.ΑΝ., νυν δημάρχου Αθηναίων με στήριξη ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Ν. Κακλαμάνη, αλλά και του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Μαρίνου). Ο ίδιος ο Γ. Καρατζαφέρης ουσιαστικά τον έβαλε στο κοινοβούλιο καθώς ως αρχηγός κόμματος είχε θέσει υποψηφιότητα σε δύο περιφέρειες, επέλεξε την έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης, αφήνοντας κενή τη θέση στη Β' Αθήνας, προκειμένου να την καταλάβει ο Αϊβαλιώτης με 5.348 ψήφους. Ακολούθως τον έχρισε και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.

Στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. διαμηνύουν πρώτον ότι το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο ίδιος ο πρόεδρος, και δεύτερον ότι γενικά δε θέλουν να χάσει την έδρα του ο Αϊβαλιώτης για ένα «διαδικαστικό» θέμα. Ουσιαστικά δε θέλουν στη θέση του να έρθει η αμέσως επόμενη σε ψήφους (5.073) Αν. Αθήνη (γνωστή από ένα χαστούκι που έδωσε κάποτε στη χήρα Α. Παπανδρέου), καθότι έχει ήδη δηλώσει ότι θα «ανεξαρτητοποιηθεί», με στόχο να στηρίζει στη Βουλή τη ΝΔ. Λέγεται ότι στο ΛΑ.Ο.Σ. ψάχνονται μήπως και μπορέσουν να της προβάλουν κάποιο κώλυμα εκλογιμότητας, προκειμένου στο εκλογοδικείο να καταλάβει την έδρα της ο επόμενος σε ψήφους (4.671), ε.α. αξιωματικός του ΠΝ Α. Ναξάκης.

  • Αργά χτες το βράδυ συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΛΑ.Ο.Σ. και κατέληξε ότι η Αθήνη «ζημιώνει το κόμμα». Σήμερα αναμένεται ο Γ. Καρατζαφέρης να αποφασίσει για το αν θα διαγραφεί από μέλος του κόμματος.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ