Κυριακή 13 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ «ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΕ»
Οριστικά στο δρόμο οι εργαζόμενοι

Λουκέτο στην επιχείρηση μετά τις 21 Γενάρη προαναγγέλλει η εργοδοσία

Το οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης και την απόλυση των 47 εργαζομένων, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πάρουν ούτε καν τις αποζημιώσεις τους, ανακοίνωσε με έγγραφό της προς το Σωματείο των Εργαζομένων, η επιχείρηση Φαγητού «Λεβέντης ΑΕ» (καφεστιατόριο στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Αγ. Κωνσταντίνου, την οποία παρακάμπτει πλέον ο νέος δρόμος στο πέταλο του Μαλιακού).

Η εξέλιξη αυτή είχε διαφανεί εδώ και αρκετό καιρό καθώς πριν ακόμα από τις γιορτές των Χριστουγέννων η επιχείρηση είχε προχωρήσει στην απόλυση περίπου 20 εργαζομένων, ενώ όλο αυτό το διάστημα με διάφορα εκβιαστικά διλήμματα καλούσε και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να υπογράψουν την απόλυσή τους και μάλιστα με τη μισή αποζημίωση.

Οπως αναφέρεται στο έγγραφο της επιχείρησης προς το σωματείο των εργαζομένων έχει συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, η οποία θα γίνει στις 21 Γενάρη, με μοναδικό θέμα τη λύση της εταιρείας και τη θέση αυτής σε εκκαθάριση. Τούτο σημαίνει - όπως αναφέρεται - ότι από την επόμενη μέρα, «η εταιρεία πρόκειται να διακόψει πλήρως τις εργασίες της και να προβεί στην απόλυση του συνόλου των εργαζομένων σε αυτήν...».

Σαν να μη φτάνει το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο, η εργοδοσία καλεί το σωματείο για να διαπραγματευτούν πόσοι, ποιοι και με ποια κριτήρια θα πάρουν αποζημιώσεις, αφού όπως αποκαλύπτεται και από το έγγραφό της, δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει: «(...) Ωστόσο σας γνωστοποιούμε ότι προτιθέμεθα κατά τη σειρά απολύσεως να δώσουμε προτεραιότητα στους με αυξημένα οικογενειακά βάρη εργαζόμενους, στους ανειδίκευτους εργαζόμενους με τη μεγαλύτερη προϋπηρεσία στην επιχείρηση, στους μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους...», κλπ.

Οι εργαζόμενοι, σε συνέλευσή τους, αποφάσισαν την κάθοδό τους στην Αθήνα μεθαύριο Τρίτη 15 Γενάρη, οπότε και έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Απασχόλησης, απαιτώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσπαθεί να ...«εξορίσει» το ΔΣ του σωματείου(27/7/2016)
Αφαντοι παλιοί και νέοι ιδιοκτήτες του εργοστασίου(11/1/2014)
Σύσκεψη με τους εργαζόμενους στα «Alex Pack»(9/11/2011)
Σταμάτησαν την επιχείρηση απολύσεων(9/1/2011)
Απέλυσαν το γιατρό Εργασίας γιατί δε «συμμορφωνόταν»(25/8/2009)
Φουντώνει η εργοδοτική επιθετικότητα(10/3/2009)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org